Tocmai ce-am auzit la TV ca se pierde o branza romaneasca cu mucegai, unica in lume, branza de Nasal. Se pierde in sensul ca grota unde branza se „innobileaza” natural cu mucegai va intra in conservare.
Pierdere romaneasca
Wikipedia zice ca din cauza cererii prea mari, se reduce „innobilarea”. Si calitatea š La TV spuneau ca se inchide din lipsa cererii.
La producatorulĀ NapolactĀ nu sunt prea multe detalii in afara de cateva medalii si titlul de delicatesa.
Recunosc ca pana asta seara nu stiam ca exista o astfel de branza produsa in Romania. Dar o asa poveste interesanta ar fi fost o ocazie excelenta de promovare. Nu numai pentru productie ci si pentru turism.
Branza de Nasal
Dar sa revenim la branza de Nasal. Ati gustat-o? Cum este?
Nu-mi plac chiar toate branzeturile „mucegaite”. Dar am mai mancat de la Delaco o branza cu mucegai foarte buna, Bavaria Blu, pe care am primit-o drept premiu la SuperBlog in iarna. Insa in supermarket n-am mai gasit-o. Foarte gustoasa si cremoasa, desi nu cred ca are o poveste la fel de frumoasa. Si nici nume romanesc š
Mai sunt si alte astfel de branzeturi locale cu o poveste atat de frumoasa, dar eventual mai fericita?

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Sorina
Nu cred ca stia foarte multa lume ca se produce acest tip de branza.. Se mai gaseste pe piata?
Daniel Botea
Cred ca se mai gaseste, daca acum au dat anuntul de conservare. In locul lor as fi facut si din acest anunt un motiv de mediatizare. Sper ca asta sa fie strategia, nu inchiderea.
Marlene
Am citit si eu povestea si m-am mirat, Napolact pare o firma ale carei produse se vand foarte bine. Eu sunt un consumator multumit… Despre branza cu mucegai nu stiu ce sa zic, eu nu prea sunt fana a genului…
Daniel Botea
De-asta intreb si eu, ca sa vad o opinie de la cineva care a gustat. De la Napolact apreciez mai multe produse si untul si iaurtul, dar si inghetata.