Stampila perfecta si povestea ei

Stampila perfecta si povestea ei
Stampilele sunt foarte importante in viata noastra, iar daca nu credeti acest lucru incercati sa faceti o casa fara sa aveti toate avizele stampilate.

Sa ma zic ca de multe ori calitatea vietii noastre depinde de modul in care am aplicat o stampila, cea cu TATOV? 🙂

Nu stiu voi cum sunteti, dar la mine s-au adunat multe intamplari cu stampile, care de care mai amuzante.

Prima pe care mi-o amintesc este din facultate, cand am facut un Revelion studentesc la Herculane. Bilete studentesti pe baza de bursa la facultate, 4 pe 2 locuri si tot tacamul.
Am intrat la masa festiva a Revelionului studentesc, am spus numarul camerei, ne-au notata intr-un tabel si ne-au orientat spre locurile noastre. La iesire din sala festiva, ca de obicei, stampila pe mana, ca sa nu ne intrebe de fiecare data. Dar noi mai aveam de adus inca 2 persoane 🙂

Si ce credeti c-am facut? Stampila de pe mana am transferat-o pe un albus de ou, apoi stampila de pe albus, pe mana celor care n-aveau stampila. Adica am oglindit imaginea din oglinda 🙂

Concluzia 1:  La stampile trebuie sa tii cont de imaginea in oglinda.

Am intrat toti 4, dar pana la urma s-a stabilizat treaba si intrarea a fost libera. Adica oamenii au vrut sa se asigure ca titularii de drept au loc, apoi avand experienta cu cazarea studentilor si astfel de revelioane studentesti a inceput petrecerea.

Nu stiu daca de la stampila sau nu, dar a fost cel mai reusit Revelion pe care l-am petrecut vreodata. Stiu ca va ganditi ca ar fi fost mai usor o poza cu smartphon-ul, un e-mail la stampile online si apoi puneam stampile pentru toata grupa 🙂 Dar asta se intampla prin 1995 si atunci nu vorbeam nici despre online nici despre smartphone.
Stampileonline.ro
S-au mai petrecut si alte intamplari amuzante cu stampile, dar una memorabila s-a intamplat intr-o delegatie, cu o secretara pusa (sau nepusa) pe glume. In vremea aia faceam 2-3 delegatii pe saptamana iar doamna ne cam cunostea. Intr-o zi, cand am rugat-o sa ne puna si noua o stampila pe delegatie, s-a uitat la noi, a zambit inocent si ne-a zis asa:
– V-o pun numai daca zice Sefu’ 🙂
Colegelor ei din birou le-a dat cafeaua pe nas si-au pufnit in ras.

S-a prins si secretara de sensul interpretabil al raspunsului si a incercat s-o dreaga 🙂
– Ce-aveti draga, va ganditi numai la prostii. Trebuie sa le pun baietilor stampila, ca sunt in delegatie 🙂

Concluzia 2:  Radeti-glumiti, dar sa stiti ca la stampila este foarte important felul in care o pui.

Un mic exemplu, ca sa vedeti cat de mult conteaza si mai ales la stampile 😉
OK
© Z_i_b_i | Dreamstime.com | Ok stamp
Cand vezi pe o hartie stampila asta, te gandesti ca va arata bine si la tine pe documente.

Esti sigur? Ia mai uita-te odata cat de mult conteaza cum o pui:

OK
Tot OK, insa faptul ca ai pus stampila intr-un anumit fel schimba sensul mesajului, fiind mai degraba KO.

Pornind de la aceasta observatie m-am gandit cum ar trebui sa fie stampila perfecta, astfel incat mesajul vazut in oglinda sa fie la fel ca mesajul de pe stampila. Mai mult, sa nu conteze felul in care pui stampila, adica sa fie simetrie si pe orizontala si pe verticala 🙂

Credeti ca e usor sa gasesti un astfel de model? La figuri, flori si alte chestii simetrice este foarte usor, dar ma gandesc la o stampila care sa contina si ceva scris.

Acus’ sa va vad! Prima idee care mi-a trecut prin cap a fost… wow, ce greu este!

Apoi, gandindu-ma la WOW, am zis ca se citeste la fel si de la stanga si de la dreapta.
stampila WOW
© Zbb952 | Dreamstime.com | Wow rubber stamp
Ramane insa problema felului in care pui stampila, astfel incat stampila poate fi interpretata ca… MOM 🙂 Mama ce chestie!
stampila MOM
Si-atunci m-am gandit ca ardelenii nostri au un WOW autohton, care se citeste la fel si de la stanga si de la dreapta, si de sus si de jos. IOIDoamne ce l-am gasit!

Ca sa nu mai zic ca „IOI” ca poate fi usor confundat cu lol (laughing out loud – „râd în hohote”) iar o minte de informatician il transforma repede in 101 🙂

De aici pana la stampila care mi s-ar potrivi pentru aceasta proba nu mai este decat 1 pas 🙂

100% Natural
© Deryacelik | Dreamstime.com
Cum eu sunt Natural, m-am gandit ca 100% Natural ar da bine si ca nota dar si-n clasament. Si nu numai la aceasta proba 🙂

IOI… 101% Natural, cu-atat mai bine!

IOI, 101% Natural
Suna bine 101%, iar daca pun suta si procentele pe randuri separate are sens si la oglindirea verticala dar si la cea orizontala.

Cam asa ar arata stampila desavarsita-n toate oglinzile 🙂

Acum ca mi-am facut damblaua cu simetriile, sa recunosc ca da mai bine stampila cu Natural (de la pasul de dinainte) si ca este si mai practica. Online as folosi-o ca un logo pentru blog, de exemplu la concursurile lansate pe blog.

Insa cel mai mult as utiliza stampila in mediul offline. Atunci cand ma intreaba lumea care este legatura intre numele blogului si Aloe Vera, le-as explica cu ajutorul unor fluturasi gen carte de vizita pe care-i am deja.
Fluturas Natural ca Aloe Vera
Am incercat sa personalizez fluturasii cu datele mele, ajutat de imprimanta.
fluturas cu date de contact
Ma gandesc ca pe langa datele de contact, un Natural 101% ar da si mai bine. Si daca ma gandesc mai bine, cred ca un specialist mi-ar recomanda o stampila dreptunghiulara, de formatul chenarului de pe fluturas, in care sa incadrez atat imaginea rotunda cat si datele de contact 🙂 
Hai ca v-am innebunit de cap, dar acesta este formatul final al stampilei perfecte 🙂
stampila perfecta
Si daca pana acum imi bateam eu capul cu asezarea in imprimanta si alunecarea fluturasilor, o stampila Trodat cu modelul selectat ar fi si mai eleganta si mai usor de aplicat.

As putea s-o folosesc chiar si atunci cand termin cartile de vizita. Doar pun stampila si gata cartea de vizita 🙂 

Voi ce parere aveti?


Ne-am facut cate-o stampila,
Fiecare-n felul lui,
Caci conteaza si „oglinda”
Dar si felu-n care-o pui.

Ioi, ca mi-a iesit chiar fain!
Suta-n suta Natural
Si cu bonus de design,
Iar ca sa fie total,

Hai la StampileOnline!

Spor stampilator!

Particip cu acest articol la SuperBlog 2013.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.