Pofta de pizza? Pofteste la concurs

Pofta de pizza? Pofteste la concurs
Atunci cand am gustat Pizza Forum, mai multi bloggeri au poftit la imaginile delicioase.

Acum ii poftesc si eu la un concurs blogosferic, presarat cu pizza si alte ingrediente gustoase. Cerintele le aveti in link-ul de mai sus, va doresc spor si imaginatie.

Eu nu particip la concurs, dar asa cum voi ati poftit la Pizza Forum, poftesc si eu sa-mi imaginez o pizza speciala.

Tin minte ca am vazut mai demult la mare un anunt cu „pizza dobrogeana”. Primele ingrediente care mi-au venit in minte pentru pizza de la mare au fost scoicile. N-am verificat daca asa era, dar ma gandesc acum ca prazul este ingredientul cel mai potrivit pentru o pizza din capitala Olteniei.

In loc sa intampinam oaspetii cu paine, sare si praz, i-am putea primi cu Pizza Prazuca 🙂
paine, sare si praz
Ca ingrediente as mai adauga obligatoriu branza, masline si ce va vine voua mai bine.
Pe la noi se mananca si multa mamaliga, astfel incat mi-as imagina si o varianta pe blat de malai, Golden Prazuca, numa’ buna de udat cu o bere Golden Brau.

As face si o varianta dulce, de sezon. Am vazut ca unii prefera pizza cu ananas, dar daca suntem olteni, sa pastram traditia pana la capat. Vara as inlocui ananasul cu dudele autohtone, iar varianta dulce s-ar numi Prazucar Dude (azucar = zahar in spaniola, dude = tip in engleza). In traducere olteneasca, Prazuca Dulce Vere 🙂 De savurat cu un rachiu rece de dude.

Pentru sezonul de toamna, in loc de ananas as imbogati Prazuca cu struguri de Zaibar, la fix pentru o Pizza Prazaibar. Taman buna de mancat alaturi de un vin Zaibar viguros.

Eu idei de pizza as mai avea, dar va las si pe voi, ca mie imi veni deja pofta 🙂

Spor la aluat!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.