Prima editie Food Bloggers. Mai vrem!

Prima editie Food Bloggers. Mai vrem!
Asa cum va spuneam, am fost la prima editie Food Bloggers. In cateva cuvinte, a fost vorba despre 220 de bloggeri si pasionati de bucatareala, 15 vorbitori frumosi, multe bunatati si o atmosfera faina care a continuat cu un Party la Divan. La party n-am mai ramas, m-am intors in Craiova, dar am sa va spun cateva cuvinte despre conferinta.

Eu nu sunt chiar un blogger culinar, insa de vreo 4 ani realizez online si offline Miercurea fara carne si alte „scapari” gen CLOMPI sau ispravi branzovenesti Delacolegii superbloggeri: greutatea mea in branzeturi, pinguini de Gala sau sendvisuri originale.

Pinguini mesteriti cu miez de lapte
A propos de colegii superbloggeri Fani branza, am fost cativa la Food Bloggers si am imortalizat momentul alaturi de Simona de la Delaco.
Food Bloggers si SuperBloggers
Si Craiova a fost reprezentata la Food Bloggers, alaturi de mine fiind Mircea VreauPizza, MasterSef de vatra la el in pizzerie, deci interesat de domeniu 🙂
Mircea Serbanescu
Meniul Food Bloggers a fost foarte variat 🙂
Meniul Food Bloggers
La Starter am avut parte de Blog Talk, moderat de Florin Itu de la Crazy Mother Cooker.
Starter Food Bloggers

Au fost discutate 3 subiecte mari:

  • de la pasiune la actiune,
  • publicitatea pe blog sau transformarea unui hobby in venit,
  • responsabilitatea bloggerilor de food.
De la Monica RosuAndreea CraciunAna Naie si Madalin Simion am retinut cateva concluzii, printre care aceea ca pasiunea pentru bucatareala ii impiedica pe bloggerii de food sa scrie mai des pe blog. In acest caz offline-ul bate online-ul 🙂

Abordarea in blogosfera de food este de doua feluri, bloguri gen carte de bucate sau povesti bucataresti, care te fac sa poftesti. „Copanelistii” de la Blog Talk au preferat povestea si emotia concluzionand ca „farfuria intinsa care nu spune o poveste, nu primeste vizualizari si apreciere”.

Ca modalitati de monetizare specifice blogosferei de food, am notat mai multe directii:

  • food coaching,
  • fotografie culinara,
  • consultanta culinara pentru restaurante,
  • workshopuri,
  • evenimente,
  • tururi culinare,
  • aplicatii online,
  • secret diners.
In continuare meniului Food Bloggers am avut Main Course si Blog Know How, panel moderat de Cristian Manafu.
Larisa Petrini
Larisa Petrini, de la Saatchi & Saatchi ne-a vorbit despre branding personal.
Ana Sipciu
Ana Sipciu, de la Google, ne-a vorbit despre importanta Youtube in promovarea blogosferei de food.
Alex Negrea
Alex Negrea a vorbit despre clipurile video incarcate direct pe FB, care au prioritate in news feed fata de alte tipuri de continut. Alex ne-a incurajat sa lansam mesaje diferentiate in functie de target.

Pentru a sublinia importanta continutului video fata de imagini, Alex Negrea a facut o analiza a campaniei electorale recent incheiate. Cele mai apreciate materiale promovate de Klaus Iohannis au fost video, pe cand cele preferate de Victor Ponta au fost imagini. Dupa cum s-a vazut, mesajele video au un impact mai mare.
Radu Dumitrescu
Radu Dumitrescu, fotograf culinar, ne-a dat cateva sfaturi din acest domeniu.

Cel mai important lucru in domeniul culinar este sa folosim fotografii proprii. Chiar daca alte fotografii sunt poate mai frumoase si mai bine realizate, orice semn de lipsa de autenticitate duce la pierdere de credibilitate.

Ne-a spus in continuare 3 tipsuri simple, legate de recuzita (farfurii, servet, masa etc.), iluminare (geam, bec, blitz) si incadrari.
fotografie culinara
Am fost foarte atent la incadrari, pentru a le folosi la Miercurea fara carne:
  • perspectiva normala, din fata, la 30 de grade,
  • birds eye – de deasupra farfuriei,
  • la nivelul farfuriei.
La Desert am avut Blog Heroes, panel moderat de Marius Tudosiei.
Adrian Hadean
De la Adrian Hadean am aflat ca bloggerii culinari sunt bucatari cu tastatura. Restul detaliilor despre bucurie le aveti in link.
Anca Feodor
De la Anca Feodor am aflat despre torturi (cu accent pe o) si despre accentul pe responsabilitate fata de clienti.
Codruta Popa
Codruta Popa ne-a vorbit despre painea cu maia, despre implinirea pe care ti-o aduce o asemenea activitate si despre lipsa de stres. Gandurile Codrutei pentru viitor se orienteaza la o carte si o brutarie mica, dar si la o mica minune ce era vizibila la burtica 🙂
Cristina Mazilu
Cristina Mazilu ne-a povestit despre inceputurile sale in bucatarie si despre experienta la Good Food.

Am mai aflat cat vin are voie sa bea un bucatar: exact cat pune in friptura 🙂 Nu in ultimul rand am aflat cateva preferinte ale „copanelistilor” de la Blog Heroes referioare la literatura de bucatarie.

Adi Hadean ne-a spus despre o carte veche, din 1845, cu 190 de retete romanesti, despre Larousse Gastronomique si despre cartile lui Radu Anton Roman. Am mai notat How to Cook Everything, de Mark Bittman si Advanced Bread and Pastry, de Michel Suas.

Am spicuit cateva informatii pentru care interesul meu a fost maxim. Probabil alti participanti au fost atinsi de alte subiecte si detalii. Revin cu un articol despre atmosfera generala, surprize si intalniri, dar pana atunci va las cu cateva imagini #Food Bloggers14 si cu o imagine de ansamblu in care ma regasesc si eu 🙂

Food Bloggers 2014
Sursa foto

Spor la Food Bloggers 2015!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.