Cehia la Europa Season in Craiova

Martin Peschik si bloggerii craioveni
Europa Season este un eveniment unic in cadrul caruia, timp de 28 de saptamani, fiecare tara membra a Uniunii Europene se prezinta iubitorilor muzicii din Craiova.

Dupa saptamana austriaca urmeaza saptamana dedicata Cehiei. Europa Season powered by Cehia a inceput Luni, alaturi de Martin Peschik, cu o discutie despre orchestra pe care o conduce si despre invatamantul muzical din Cehia.

Martin Peschik
Prezent pentru a doua oara in Romania, Martin Peschik a vorbit si despre muzica „altfel”, muzica pentru instrumente care sa sune diferit de modul in care suntem obisnuiti. Banuiesc ca vom avea parte de o astfel de senzatie la sectiunea contemporana a muzicii in concertul de Vineri, dar sa nu anticipam.
Oleg Sergeev si Martin Peschik
Pana atunci, tot Luni l-am intalnit pe Oleg Sergeev, student al Conservatorului din Praga, cel care avea sa fie protagonistul recitalului de chitara de Marti, de la Muzeul de Arta.
Oleg Sergeev
Joi, Martin Peschik si violoncelistul Vaclav Zak au dezvaluit cateva detalii despre concertul pe care l-au pregatit alaturi de Filarmonica Oltenia Craiova si despre ceea ce inseamna participarea Cehiei la Stagiunea Europa.

Vineri 30 Octombrie, de la ora 19:00, Cehia Europa Season se incheie cu un concert alaturi de dirijorul Martin Peschik, violoncelistul Vaclav Zak si Filarmonica Oltenia Craiova, concert in cadrul caruia vom asculta
  • Ivo Medek: “Wings” (prima auditie)
  • Antonin Dvořák: Cello Concerto in B minor, Op. 104
  • Antonin Dvořák: Symphony No. 8 in G Major, Op. 88

Spor cultural!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.