Romania Croatia 21-20 si… semifinale

Romania Croatia 21-20 si... semifinale
Spuneam ca, dupa ce si Romania si Croatia s-au calificat in sferturi la 1 gol diferenta, va fi un meci in care fiecare gol conteaza iar o victorie la diferenta de un gol este o victorie mare, cat o calificare in semifinale pentru Cristina, Yuliya & Comp.

Exact asa a fost iar daca nu ma credeti puteti sa revedeti meciul lupta Romania – Croatia din sferturi. Dar ca sa nu retraiti si voi emotiile celor 2 reprize, voi puncta eu desfasurarea meciului ­čÖé

Romania a inceput mai greu

Chiar daca nationala U20 a Romaniei a deschis scorul, croatele s-au dus repede la 3 – 1, la mijlocul primei reprize scorul fiind Romania 4 – Croatia 7.
Romania 4 - Croatia 7
Diferenta de 3 goluri s-a mentinut pana in minutul 21 cand croatele s-au distantat la 4 golui, 6 – 10.

Romania U20 revine cu 5 goluri succesive

In minutul 22 s-a revenit la 3 goluri diferenta si acela a fost momentul psihologic al meciului. 
Romania 7 - Croatia 10
Timp de aproape 4 minute nu s-a marcat la nicio poarta, 
gol Cristina Laslo
Romania reusind sa inscrie in minuntul 25:52 pentru 8 – 10.

Au urmat inca 2 goluri pentru Romania, care a egalat in finalul reprizei la 10, croatele au ratat atacul apoi Ion Craciun a cerut time-out in ultimele secunde ale meciului. Cu gandurile limpezite fetele noastre au fortat in atac, Cristina Laslo a obtinut un 7 m si Alina Ilie a inscris cu siguranta, fiind doar una dintre cele 6 lovituri de la 7 metri executate cu precizie.

gol Alina Ilie si Romania 11 - Croatia 10
Dupa ce a marcat 5 goluri consecutive Romania U20 a incheiat prima repriza cu avantaj minim 11 – 10.
scor la pauza Romania 11 - Croatia 10

Romania la conducere in repriza secunda

Repriza a doua a continuat bine, jucatoarele noastre distantandu-se la 3 goluri diferenta la mijlocul reprizei secunde.
Romania 16 - Croatia 13
Yuliya Dumanska a scos cateva goluri, au mai ratat si fetele noastre apoi, pe fondul unor eliminari suferite de Romania croatele s-au apropiat la un gol in minutul 59.
minutul 59 Romania 21 - Croatia 20

1 gol cat o semifinala la CM U20

La scorul de 21 – 20 am beneficiat de un traditional time-out inainte de faza decisiva dar de data aceasta tricolorele au ratat atacul iar pe contra-atac croatele au obtinut o lovitura de la 7 metri in minutul 59:48.
7 metri pentru Croatia in minutul 59:48
Toate privirile si sperantele erau indreptate spre Yuliya Dumanska. Yuliya s-a pozitionat bine, croata a aruncat in bara si in secundele ramase n-au mai reusit sa arunce la poarta.

S-a incheiat exact ca meciul cu Japonia, cu un gol in avantaj in minutul 60 si cu Croatia terminand meciul cu o lovitura de la mare distanta.
minutul 60
Scor final Romania 21 – Croatia 20 si Romania U20 merge in semifinale la CM U20.
Scor final Romania 21 - Croatia 20

Urmeaza semifinala Romania – Danemarca

Spuneam ca a fost o adevarata lupta, pentru ca a fost un meci de handbal foarte echilibrat cu croatele conducand practic pe parcursul primei reprize si cu Romania revenind in minutul 30 si continuand in repriza a doua pana la final, cand puteau fi egalate in ultimul minut. Diferenta a fost facuta poate de faptul ca Romania a egalat spre finalul primei reprize si n-a ratat 7 metri in minutul 29:42 pe cand croatele au ratat egalarea de la 7 metri in minutul 29:48 al reprizei secunde.

A fost un meci muncit si echilibrat in urma caruia Romania s-a calificat in semifinale. Le vom vedea pe fetele noastre Joi, 14 Iulie, de la ora 20:00 live pe Eurosport 2 in meciul Romania – Danemarca.

Hai Cristina! Hai Yuliya! Hai Romania!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.