Savurez GoodWine acasa desi VINeri nu vin la Romexpo

Imi propusesem sa ajung maine la prima zi de GoodWine dar nu mai pot pe motiv de… rabla. Asa ca savurez GoodWine acasa.

Pai da, la job ne-am inscris cu o masina in programul Rabla si se apropie deadline-ul. Dupa cum se vede treaba, masinile cu vinul nu se pupa de nicio culoare.

Cum savurez GoodWine acasa

Desi as fi vrut sa vizitez mai multe standuri la GoodWine, am sa savurez un vin bun acasa. Nesansa de a nu putea veni la targul de vinuri se compenseaza chiar cu un… vin 🙂 Ieri am primit „probabil cea mai neasteptata sticla de vin din 2016”.

cel mai neasteptat vin

Asa scria in mesajul de la FRIENDS/TBWA. Partea frumoasa este ca m-au nimerit atat de bine incat parca mi-as fi trimis eu cadoul 🙂

GoodWine acasa de la Alira Friends/TBWA

In primul rand vinul este Feteasca Neagra + Cabernet Sauvignon 2012, Feteasca Neagra fiind printre soiurile mele preferate. Dar pana sa ajung la interior, sa nu neglijam exteriorul. Albastru este culoarea mea preferata iar despre Centauri spun doar ca am fost pe muntele lor. In vacanta din Pelion in Grecia am vazut ca acel munte este considerat muntele Centaurilor.

Am crezut legenda cu muntele Centaurilor tocmai pentru ca este mult mai usor de urcat cu 4 x 4 🙂 Si uite exact asa se nimereste acum. Pe motiv de Rabla 4 x 4 nu ajung la GoodWine dar beau vinul centaurilor. Traiasca Alira!

Regret totusi ca nu ajung la GoodWine

In afara de vizitele la cramele pe care nu le-am degustat pana acum, aveam o tinta olteneasca foarte precisa.

Am fost la Vila Dobrusa de Rusalii si l-am cunoscut pe Ghislain Moritz, oenologul Cramei Avincis.

Ghislain Moritz si familia Stoica

Ei bine, la GoodWine as fi avut ocazia sa degust la standul Avincis un Rose Cabernet Sauvignon 2015. Pentru acest vin Ghislain Moritz a primit “premiul special pentru cel mai bine punctat vin rose din concurs “. Crama Avincis a primit medalie de aur la Vinul.ro aur pentru acest vin. Alte vinuri Avincis medaliate cu aur si argint sunt Negru de Dragasani 2013, Tamaioasa Romaneasca Dulce 2015 si Domnul de Roua Alb 2015.

Avincis Vila Dobrusa

Asta este, nu le poti avea pe toate, si sa stai acasa si sa bei vin pe degustate. Si pentru ca nu le-am gasit pe toate la promotia Vila Dobrusa, am luat doar una 🙂

promotie Vila Dobrusa

Ii invidiez pe participanti si sunt sigur ca-si vor gasi vinurile preferate la cei peste 50 de expozanti la GoodWine.

Spor degustator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.