Caravana SMURD in Craiova pe 19 si 20 Nov

Despre initiativa Fundatiei Voddafone denumita Fii pregatit v-am spus inca din vara. Dar vara nu-i ca iarna, iar Caravana SMURD ajunde in Craiova toamna 🙂

Ce face Caravana SMURD in Craiova

Scopul Caravanei SMURD este pregatirea populatiei in cadrul unor cursuri de prim ajutor in situatii de urgenta. Adica sa stim cum sa actionam in caz de cutremure, inundatii, alunecări de teren si incendii.

SMURD aplicatie voluntari

Pregatirea este facuta de formatori specializati ISU, folosind dispozitive portabile si simulatoare cu tehnici moderne de acordare a primului ajutor.

Cand au loc cursurile Caravanei SMURD

Sambata 19 Noiembrie si Duminica 20 Noiembrie craioveni pot participa la cursuri si demonstratii pe esplanada Teatrului National. Cursurile au loc in centrul mobil SMURD cu o capacitate de 40 de locuri.

Caravana SMURD - centrul mobil

Este vorba de un tir amenajat special pentru Caravana SMURD. Va puteti inscrie la cursuri cu incepere de la orele 10:00, 12:00, 14:00 si 16:00 in fiecare din cele 2 zile.

Cum poti participa la cursurile Caravanei SMURD

Centrul mobil poate sustine un total 320 de participanti in Craiova dar participarea e pe baza de inscriere.  Cursurile „Fii pregatit” se adreseaza atat cetatenilor cat si profesionistilor care lucreaza in centrele de urgenta.

sala de clasa Caravana SMURD

Ti-ai dori sa participi la un astfel de curs?

De ce sa participi la cursurile Caravanei SMURD

In primul rand pentru ca sunt gratuite. Apoi, traim intr-o perioada in care cutremurele, inundatiile si incendiile sunt la ordinea zilei. Crezi ca numai pe altii ii pot pandi astfel de dezastre. Chiar daca ar fi asa, n-ar fi bine sa stii ce sa faci intr-un caz de urgenta?

In astfel de situatii fiecare secunda este vitala. Viteza de interventie si solutiile potrivite pot insemna salvarea unor vieti. Din pacate am vazut de curand ca in cazuri extreme cum au fost la Colectiv, nestiinta s-a masurat in decese. N-ar fi cazul sa invatam sa reactionam, daca de preventie nu suntem in stare?

Traseul Caravanei SMURD in Romania

Inainte de Craiova Caravana SMURD a poposit in aceasta toamna la Buzau, Arad, Timisoara si Targu Jiu. Dupa weekendul craiovean 19 – 20 Noiembrie, Caravana SMURD continua in Râmnicu-Vâlcea, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Giurgiusi Alexandria.

Spor participator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.