Scrisori pentru Mos Craciun si daruri la Craiova

Nu este prima data cand sunt impresionat de initiativele Fundatiei Vodafone Romania. Scrisori pentru Mos Craciun se numeste minunatia despre care va povestesc.

Prima data Fundatia Vodafone m-a impresionat cu actiuni preventive gen O sansa pentru viata sau Caravana SMURD. Va invit acum sa fiti martorii unei alte initiative cu mult suflet, care se repeta de 7 ani.

scrisori pentru Mos Craciun

Scrisori pentru Mos Craciun de la 600 de copii

Cum ar fi daca si copiii din centrele sociale si de plasament ar trimite scrisori pentru Mos Craciun? Dar cum ar fi daca ar si primi darurile pe care le-au cerut? Ar fi prea mult sa le primeasca in cadrul unui spectacol conceput special pentru ei?

Ei bine, acest lucru se intampla deja de 7 ani cu ajutorul Fundatiei Vodafone Romania. In 2016, 600 de copiii din 18 comunitati defavorizate din mai multe judete au scris Mosului. Si-au pus pe hartie dorintele in speranta ca Mos Craciun ii va asculta.

„Mie imi place sa ma joc cu roboti si fotbalul. Imi doresc sa-mi aduci roboti si masina cu telecomanda si niste ghete de fotbal si o minge si tricoul lui Messi si dulciuri. Te astept cu drag. O, am uitat: si o pusca mare, te rog, Mosule”, scrie Mario, un baietel de 10 ani din Eselnita, Cazanele Dunarii, in scrisoarea sa catre Mos Craciun.

Si alti copii din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Suceava si Timis au trimis scrisori pentru Mos Craciun. Scrisorile au fost stranse de Fundatia Vodafone Romania si pentru fiecare copil a existat un voluntar care a cumparat si a pregatit cadourile.

Apoi darurile de la Mos Craciun au fost primite de copii in cadrul unor spectacole regionale in Craiova, Bacau, Cluj-Napoca si Pitesti.

Daruri pentru 161 de copii la Craiova

161 de copii din centre sociale si de plasament din judetele Dolj, Hunedoara, Mehedinti si Timis au primit azi darurile de la Mos Craciun. Dar nu oricum, ci in cadrul unui spectacol desfasurat special pentru ei la Craiova.

cadouri si surprize

Pentru a aduce mai aproape magia Craciunului, copiii au fost fermecati de magicianul Augustin.

Nici nu s-au dezmeticit bine ca au fost luati in primire de Mos Craciun. Un Mos Craciun cu barba adevarata si cu vorba mestesugita.

Insa momentul culminant, de departe, a fost prilejuit de deschiderea cadourilor.

Chiar si colega mea Raluca a fost cucerita de magia Craciunului si de Mos Craciun in persoana.

Bucurie pura in ajunul Craciunului

Nu sunt suficient de dese astfel de momente in viata copiilor din centrele sociale si de plasament. Dar cand ii vezi cat sunt de fericiti, esti cuprins la randul tau de spiritul Craciunului. Nu poti sa fii decat mai bun atunci cand o astfel de bucurie este impartasita sincer de copii.

bucurie pura

Sunt convins ca darurile sunt foarte importante dar cred ca pentru ei conteaza mai mult sa simta iubirea care le lipseste. Bucuria pura care se citea pe fetele lor cand au deschis cadourile poate fi depasita doar de momentul cand se bucura pentru cadourile colegilor.

Mos Craciun

Astfel de momente sunt de nepretuit iar initiativa Fundatiei Vodafone Romania denumita Scrisori pentru Mos Craciun  merita aplaudata si incurajata.

Spor in continuare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.