Bairam, bacsis, pesches, Shhaideh. Deh, avem premiera!

N-am stat ieri cu ochii pe TV ca sa aud numele premierului propus de PSD. Fiind in vacanta la munte am aflat de la prieteni cine este premierul. Nu mai auzisem de Sevil Shhaideh astfel incat prima intrebare a fost daca este barbat sau femeie.

Sevil Shhaideh premiera politica

N-am probleme de genul celor „pompate” in campanie: presedinte neamt, premier tehnocrat Ciolos ungur-francez si sorosistii care vor sa ne vanda tarisoara ­čÖé Ma bucur ca redam Romania romanilor si ca indraznim sa credem in Romania. Si chiar daca credinta nu este ortodoxa, cum se pierdusera cu Firea in campania prezidentiala, zic sa-i acordam incredere. Cat se poate…

Bacsis, pesches, Shhaideh. Deh, penalizare

Cand am enumerat cuvinte gen bairam, bacsis si pesches alaturi de numele Shhaideh, nu m-am gandit neaparat la originea turca. Numele Shhaideh este luat de la sotul sirian. Dar bairam, bacsis si pesches sunt legate de baronul Nicusor Constantinescu alaturi de care a lucrat doamna Sevil.

Atunci cand ai fost mana dreapta a unui penal si esti propusa premier de alt penal, pornesti in activitate cu penali…zare. Oricat de onesta ar fi doamna Sevil Shhaideh, pana sa invat sa-i pronunt numele vad imaginea lui Nicusor Constantinescu.

Il mai tineti minte pe Nicusor Constantinescu?

Daca nu, va amintesc eu ca este aceeasi persoana care dormea in intersectie, in masina, sub influenta alcoolului. Si acelasi care a fugit in strainatate pretextand ca are probleme de sanatate. Dar a fost filmat relaxat si cu tigara in mana. Abia dupa ce a fost dat in urmarire internationala a inceput sa functioneze urmarirea penala.

Ei bine, prin Romania circula o zicatoare care zice sa ai grija cu cine te insotesti. Dar si o zicatoare turceasca: „Pregateste-te de nenorociri inainte ca ele sa apara„. Ca Sevil Shhaideh este si fina lui Dragnea si a lui Constantinescu Nicusor, nu-i lucru tocmai usor.

Premiera dupa premiera, sa fie cu noroc

Dupa premiera juramantului pe Coran si premiera primei femei pe post de prim ministru un Romania, sper sa avem parte in continuare de o premiera pozitiva.

Nu-i doresc doamnei premier sa calce pe numele predecesorului Adrian Nastase sau sa intre in rahat cu chestiuni legate de coruptie. Ii doresc sa fie premierul pe care si l-au dorit romanii. Premierul care va da viata promisiunilor electorale ale PSD. Astfel incat sa indraznim sa credem din nou in Romania.

Spor!

Sursa foto

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.