Romania pe locul 5 la Campionatul European din Suedia

Romania a incheiat aventura suedeza cu o victorie impotriva Germaniei. Suntem pe locul 5 la Campionatul European dar conteaza mai mult prestatia decat clasamentul.

Antrenor nou, jucatoare noi, sperante noi

Cu un antrenor nou in persoana lui Martin Ambros si cu putin timp de pregatire, sansele nu prea suradeau Romaniei. Echipa era departe de componenta ideala.

Romania locul 5 la Campionatul European

Doar daca ne uitam la extrema stanga, Iuganu este doar a patra varianta pe acest post. Cu toate acestea si ea si Cristina Florica au debutat curajos la europene.

Am inceput Campionatul European din Suedia cu o echipa noua si cu sperante noi. Dupa un prim meci neconvingator cu Norvegia, nordicele ajutate si de arbitraj, fetele noastre au inceput sa straluceasca.

5 victorii pentru locul 5 la Campionatul European

Fetele noastre au invins Rusia, Croatia, Ungaria, Cehia si Germania in lupta pentru locurile 5-6. Dar victoria cu Rusia, campioana olimpica en titre a schimbat complet meciul handbalistelor nostre.

Au stralucit Denisa Dedu, Cristina Neagu si Eliza Buceschi.  Au fost apoi meciuri castigate cu apararea si cu jocul de echipa in care s-au remarcat Gabriella Szucs, Crina Pintea si Paula Ungureanu.

In momentele in care au jucat, Aneta Udristoiu si Madalina Zamfirescu au fost hotarate si decisive, si-n aparare si-n atac. Si daca meciurile cu Croatia sau Cehia erau de castigat, meciul cu Ungaria a fost intotdeauna dificil. Doar ca acum Cristina Neagu a fost de neoprit si sper sa ramana golgetera Campionatului.

De altfel, Cristina Neagu, Gabriella Szucs si Oana Manea sunt propuse in all-star team la CE din Suedia.

all-star team Suedia 2016

Hai sa le votam si sa le multumim pentru prestatie si pentru locul 5 la Campionatul European din Suedia.

Ultimul meci, ultima victorie in Suedia

Dupa infrangerea cu Danemarca, azi fetele noastre au jucat cu Germania pentru locurile 5-6. Martin Ambros nu a apelat la titularele Cristina Neagu si Paula Ungureanu, iar Eliza Buceschi a jucat foarte putin.

Au avut mai mult timp la dispozitie Cristina Zamfir si Cristina Laslo. A intrat de doua ori si Yuliya Dumanska, aparand 2 lovituri de la 7 metri. A fost un meci echilibrat care se indrepta spre prelungiri. N-a fost insa de acord Cristina Zamfir, care a marcat in ultimele secunde cu pretul unei accidentari. Ne-a stat un pic inima cand le-am vazut pe jucatoare chemand echipa medicala dupa ce Cristina s-a ciocnit de bara. Portarita Germaniei era si ea lovita dar din fericire ambele jucatoare si-au revenit.

Cu ce ramanem dupa Campionatul European din Suedia

In afara de locul 5 la Campionatul European si de cele 5 victorii, ramanem cu cateva concluzii pline de sperante.

  1. Cristina Neagu ramane aceeasi jucatoare extraordinara. Sa mai amintesc ca a jucat la Campionatul European dupa o accidentare?
  2. Pe langa consacrata Paula Ungureanu, Romania a mai castigat un portar extraordinar in persoana Denisei Dedu.
  3. Gabriella Szucs si Crina Pintea au fost de netrecut in aparare. Spor in continuare.
  4. Eliza Buceschi si Cristina Zamfir pot fi decisive pentru echipa Romaniei.
  5. Madalina Zamfirescu, Aneta Parvut, Cristina Laslo si Yuliya Dumanska isi fac loc de drept in nationala de handbal.
  6. Felicitari echipei tehnice si antrenorului Martin Ambros pentru bucuriile daruite si mai ales pentru sperantele legate de echipa Romaniei!

Multumim fetelor, drum bun spre casa si Sarbatori Fericite!

Sursa foto

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.