Bine ati revenit la Miercurea fara carne. Iar e canicula asa ca am pregatit o chisalita de caise. Care e super-buna mai ales rece. Iar ingredientele sunt la indemana.
Dar sa revenim la meniul din Miercurea fara carne.
Pentru de dimineata am avut paste cu sos de rosii, condimente grecesti si masline de Thassos.
Fata lu’ tata le-a bucatarit, ea fiind fan paste. Eu doar am profitat.
Chisalita de caise
La pranz am pregatit cu manutele mele chisalita de caise. Chisalita este o „supa” dulce care se mananca rece in zilele caniculare. Se face pe la tara din „bolbotine” ca zarzare, corcoduse, caise si chiar visine sau prune.
Ne facea mamamare cand eram mici si acum avand caise in curte la serviciu, mi-am adus aminte. Retetele de chisalita difera putin dar factorul comun il constituie cateva ingrediente: fructele, faina si zahar (in caz ca fructele nu sunt suficient de dulci).
Acum nu stiu unde puneti voi accentul pe caise dar eu l-am pus pe chisalita 😉
Iar caisele le-am pus la fiert cu samburi cu tot. Am vazut in unele retete ca se scot samburii. Eu imi aduca minte din copilarie culoarea samburilor din farfurie si aroma speciala data de samburi.
Dar oricum am desfacut caisele in doua, sa ma verific ca sunt „fara carne” 🙂
Dupa ce au dat in clocot le-am mai tinut 15 minute.
Apoi le-am strecurat.
Intre timp am dizolvat faina in apa calduta. Aici cred ca am gresit, lunadu-ma dupa reteta de aici, care era cu faina de amidon. Trebuie pusa mai putina faina, 2-3 linguri sunt de ajuns.
Am pus caisele strecurtate in apa cu faina dizolvata si am mai dat intr-un clocot.
Din surplusul de faina mi-a iesit mai consistenta supa de caise. Chisalita de la bunica-mea era mai stravezie. Acum am pus-o la racit si astept s-o pun la frigider 🙂
Asa arata cand am pus-o la rece. Va spun pe urma si ce gust are 🙂
Pana atunci sa mai zic ca pentru masa de seara ma gandesc la o pizza cu bere, ca mai am de degustat de la Targul de Bere 🙂 Vin si pozele mai pe seara.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca va intereseaza un meniu pe baza de naut, va poftesc la Raluca.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Mirela16
Foarte tare! 🙂 Arata demential 🙂
Daniel Botea
Hmmm, trebuie sa reusesc si reteta de la bunica mea. Cred ca arata si mai bine iar la gust este… amintiri din copilarie 🙂
Raluca Brezniceanu
Eu stiam ca se face fara faina, bunica mea facea un fel de compot si ii zicea chisalita.
Daniel Botea
Se puna si un pic de faina. Eu pusei cam multa