Chisalita de caise la Miercurea fara carne

Bine ati revenit la Miercurea fara carne. Iar e canicula asa ca am pregatit o chisalita de caise. Care e super-buna mai ales rece. Iar ingredientele sunt la indemana.

ingrediente pentru chisalita

Dar sa revenim la meniul din Miercurea fara carne.

Pentru de dimineata am avut paste cu sos de rosii, condimente grecesti si masline de Thassos.

paste cu sos de rosii

Fata lu’ tata le-a bucatarit, ea fiind fan paste. Eu doar am profitat.

Chisalita de caise

La pranz am pregatit cu manutele mele chisalita de caise. Chisalita este o „supa” dulce care se mananca rece in zilele caniculare. Se face pe la tara din „bolbotine” ca zarzare, corcoduse, caise si chiar visine sau prune.

Ne facea mamamare cand eram mici si acum avand caise in curte la serviciu, mi-am adus aminte. Retetele de chisalita difera putin dar factorul comun il constituie cateva ingrediente: fructele, faina si zahar (in caz ca fructele nu sunt suficient de dulci).

Acum nu stiu unde puneti voi accentul pe caise dar eu l-am pus pe chisalita 😉

caisele verificate

Iar caisele le-am pus la fiert cu samburi cu tot. Am vazut in unele retete ca se scot samburii. Eu imi aduca minte din copilarie culoarea samburilor din farfurie si aroma speciala data de samburi.

Dar oricum am desfacut caisele in doua, sa ma verific ca sunt „fara carne” 🙂

Dupa ce au dat in clocot le-am mai tinut 15 minute.

caise la fiert

Apoi le-am strecurat.

la scurs

Intre timp am dizolvat faina in apa calduta. Aici cred ca am gresit, lunadu-ma dupa reteta de aici, care era cu faina de amidon. Trebuie pusa mai putina faina, 2-3 linguri sunt de ajuns.

faina dizolvata

Am pus caisele strecurtate in apa cu faina dizolvata si am mai dat intr-un clocot.

Din surplusul de faina mi-a iesit mai consistenta supa de caise. Chisalita de la bunica-mea era mai stravezie. Acum am pus-o la racit si astept s-o pun la frigider 🙂

chisalita la racit

Asa arata cand am pus-o la rece. Va spun pe urma si ce gust are 🙂

chisalita - supa de caise

Pana atunci sa mai zic ca pentru masa de seara ma gandesc la o pizza cu bere, ca mai am de degustat de la Targul de Bere 🙂 Vin si pozele mai pe seara.

pizza quattro formaggi

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca va intereseaza un meniu pe baza de naut, va poftesc la Raluca.

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.