Ciorba de bolovan la Miercurea fara carne

Daca nu stiti faza cu ciorba de bolovan, va las explicatia video mai jos. Pana atunci sa va spun ce-am savurat azi la Miercurea fara carne.

ciorba de bolovan

Festin la micul dejun

Pentru de dimineata am experimentat ou ochi si legume sub forma de felul intai si de salata.

Am continuat salata de teci de fasole de data trecuta. Doar ceapa verde nu i-am mai pus, in schimb am compensat cu masline si multa verdeata. Va spun mai tarziu si de ce n-am mai savurat o ceapa verde, dar deocamdata sa termin cu meniul matinal.

Peste salata de teci am pus un ou ochi, moale.

ou ochi si salata de pastai

Iar alaturi o vanata la cuptor, cu sos toscan.

vanata umpluta cu sos toscan

Daca nu stiti cum este sosul in stil toscan, gasiti pe net numeroase retete, insa cu carne de pui sau de peste. Doamna mea l-a folosit pentru a umple o vanata fara carne. Asa arata minunatia proaspat incalzita, peste care am mai presarat eu un pic de piper roz, pentru aroma.

Pentru ca dimineata este destul de frig, am bagat si-un ceai de citrice.

Apoi in intervalul dulce 09:00 – 10:00 am bagat dovleac la cuptor cu ciocolata neagra.

dovleac copt si ciocolata neagra

N-am mai zis intervalul 09:00 – 11:00, deoarece la 10:00 plec intr-o deplasare care are legatura si cu ciorba de bolovan si cu lipsa cepei din meniu.

Acum poate va intrebati de ce ditamai festin la micul dejun. Ca sa nu va mai tin pe foc, cred ca azi Miercurea fara carne se cam incheie la pranz 🙂 Si pana atunci trebuie sa-mi tina bine de foame ce-am mancat de dimineata.

Ciorba de bolovan la pranz

Sunt plecat la Castel Bolovanu Vinarte, pentru o degustare de Soare 🙂 Nu glumesc, vom degusta Soare din 1999, trebuie sa ma credeti pe cuvant pana cand reVin cu detalii. Sau pe link-ul de mai devreme 🙂

De la Castel Bolovanu si pana la ciorba de bolovan e distanta doar cat un joc de cuvinte, dar iata si ciorba promisa 🙂

Vin seara

Pana cand savurati voi ciorba de bolovan, sper sa ma fi intors deja acasa si sa actualizez articolul cu bunatati de la Castel Bolovanu.

Nu promit ca va fi toata ziua fara carne, din motive obiective. Un vin precum Cabernet Sauvignon, regele vinurilor rosii, cere ceva foarte consistent in preajma.

Hai noroc si pofta buna!

Update:

A fost Miercurea fara carne doar pana la un moment dat. Aici aveti jumatatea de farfurie cand inca respectam meniul fara carne.

jumatate de farfurie cu Miercurea inca fara carne

Iar de aici au inceput ispitele care mergeau bine cu vin.

jumatate de farfurie cu carne

Pe restul le vedeti in imagini de la Castel Bolovanu Vinarte.

Hai noroc cu mult Soare!

Hai noroc cu mult Soare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.