Tarator – supa racoroasa la Miercurea fara carne

Mai intai v-am zis despre cea mai racoroasa supa, apoi am trecut la fapte. Am pus la murat castravetii si azi va incant cu Tarator facut de mine. La Miercurea fara carne, evidemment šŸ™‚

Pentru de dimineata am avut icre de caras si bruschete 2 in 1 šŸ˜‰ Adica pe felia de paine integrala am pus icrele apoi rosiile taiate cubulete. In final am presarat marar maruntit si condimente grecesti. Voila!

icre de caras si bruschete

Pana la pranz am profitat de sezon ca sa culeg cateva caise gustoase direct din pom.

caise din gradina

Supa Tarator la Miercurea fara carne

Supa Tarator se face atat de usor incat cel mai mult iti ia sa se mureze castravetii. Evident ca se poate face si cu castraveti proaspeti, insa mie imi plac mai mult murati.

Zis si facut, in weekend am pus castravetii la saramura.

castraveti pusi la murat pentru Tarator

Aseara erau tocmai buni de savurat, asa ca am trecut la „fabricarea” supei Tarator.

castraveti murati

Acestea au fost ingredientele, pe care le-am preparat dupa Caietul cu retete:

  • 500 ml iaurt gras,
  • 3-4 castraveti,
  • 100 ml apa plata,
  • 2 linguri ulei masline,
  • cateva fire marar,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare, piper

Cand am mancat Tarator in Vama Veche avea si cuburi de gheata, asa ca m-am conformat. Ce-a iesit va las sa admirati baliti šŸ™‚

Supa Tarator

Poate ziceti ca este o supa prea rece. Exact asa este. Se face la rece si se serveste rece.

Nu stiu la voi cum e dar la noi cresc temperaturile liniar. Dupa canicula a fost un pic de racoare dar Sambata avem iar 32 de grade. Asa ca am exersat Tarator, cea mai racoroasa supa.

A propos de racoare, seara o inchei cu o pizza branzoasa alaturi de bere rece. Am degustat si aseara roadele Targului de Bere Auchan.

Staropramen

Azi trec la o noua sarja de bere, vedeti voi care atunci cand vin pozele de seara. A fost trio Zaganu.

trio zaganu nepasteurizat

Am inceput cu Zaganu rosu, ca sa fie in ton cu sosul de rosii.

quattro formaggi si bere rosie

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca vreti mai multe legume, le gasiti la Raluca sub forma de Quinoua de legume.

4 Comments

  1. Daniel Botea
  2. 5 iulie 2017
  3. Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.