Mai intai v-am zis despre cea mai racoroasa supa, apoi am trecut la fapte. Am pus la murat castravetii si azi va incant cu Tarator facut de mine. La Miercurea fara carne, evidemment š
Pentru de dimineata am avut icre de caras si bruschete 2 in 1 š Adica pe felia de paine integrala am pus icrele apoi rosiile taiate cubulete. In final am presarat marar maruntit si condimente grecesti. Voila!
Pana la pranz am profitat de sezon ca sa culeg cateva caise gustoase direct din pom.
Supa Tarator la Miercurea fara carne
Supa Tarator se face atat de usor incat cel mai mult iti ia sa se mureze castravetii. Evident ca se poate face si cu castraveti proaspeti, insa mie imi plac mai mult murati.
Zis si facut, in weekend am pus castravetii la saramura.
Aseara erau tocmai buni de savurat, asa ca am trecut la „fabricarea” supei Tarator.
Acestea au fost ingredientele, pe care le-am preparat dupa Caietul cu retete:
- 500 ml iaurt gras,
- 3-4 castraveti,
- 100 ml apa plata,
- 2 linguri ulei masline,
- cateva fire marar,
- 2 catei de usturoi,
- sare, piper
Cand am mancat Tarator in Vama Veche avea si cuburi de gheata, asa ca m-am conformat. Ce-a iesit va las sa admirati baliti š
Poate ziceti ca este o supa prea rece. Exact asa este. Se face la rece si se serveste rece.
Nu stiu la voi cum e dar la noi cresc temperaturile liniar. Dupa canicula a fost un pic de racoare dar Sambata avem iar 32 de grade. Asa ca am exersat Tarator, cea mai racoroasa supa.
A propos de racoare, seara o inchei cu o pizza branzoasa alaturi de bere rece. Am degustat si aseara roadele Targului de Bere Auchan.
Azi trec la o noua sarja de bere, vedeti voi care atunci cand vin pozele de seara. A fost trio Zaganu.
Am inceput cu Zaganu rosu, ca sa fie in ton cu sosul de rosii.
Pofta buna fara carne!
Update:
Daca vreti mai multe legume, le gasiti la Raluca sub forma de Quinoua de legume.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Mirela16
Vai, cum arata supa asta si ce foame mi-ai produs :)) Nici nu stiam ca exista o astfel de supa :))
Daniel Botea
Este cea mai simpla š Se face la rece, se mananca rece dar e atat de buna incat nu te lasa rece š Spor!
Raluca Brezniceanu
Supa din asta n-am mancat, fac doar o ruda de departe cu dovleci murati care nu stiu cum se numeste, dar eu ii zic ciorba de dovlecei murati.
Daniel Botea
Suna bine si cu dovlecei, astept sa vad reteta la Miercurea fara carne.