Swedish Dads la Craiova sau Daddy Daddy Cool in versiune foto

Hmmm, Swedish Dads la Craiova imi aduce aminte de vremea cand eram tata de albine. Si albinuta era mica 🙂

Daddy Cool in fata blocului

O plimbam pe Daria cu caruciorul prin parc si intindeam rufele pe sarma in fata blocului. Nu faceam mare lucru insa babele de la bloc ma priveau cu admiratie: uite asta tatic 🙂

Adevarul este ca sotia mea mai respira un pic in timpul cat o plimbam pe Daria. Iar rufele doar le intindeam pe sarma, in rest nu aveam niciun merit.

Dar chiar daca acum explic situatia in cateva cuvinte, imaginea in ochii vecinelor facea mai mult de 1000 de cuvinte 🙂

Imagini care nu se vedeau

In schimb alte imagini nu se vedeau. Pe vremea aia pampersii costau o avere. Aveam 2 stresuri majore atunci: creditul la apartament si pampersii. Rata la credit se platea lunar insa pampersii erau la ordinea zile. Si se terminau mai repede ca banii 🙂 Contracaram insa cu 3 joburi, unul plin si 2 partiale.

Insa momentele in care se terminau pampersii mi-au ramas in minte. Ca orice lucru nou aparut, prin 1998 pampersii erau obiecte de lux. Ca atare ii foloseam doar cand mergeam pe-afara.

In rest foloseam scutece care trebuiau spalate, fierte si calcate. Hehehehe, ce stiti voi cum am vazut eu Campionatul Mondial din Franta? Cu ochii-n televizor si cu scutecele la calcat 🙂

Tata de albine la Ocnele Mari

Cand a mai crescut un pic Daria am fost la Ocnele Mari la tratament. Facea rosu in gat la 2-3 saptamani si doamna doctor ne-a recomandat salinoterapie 3 ani la rand.

In primul an am fost toti 3 insa in urmatorul am fost doar eu cu fata lu’ tata. Cand sa plecam la tratament a venit control financiar la firma la care lucra sotia mea. Asa ca ne-am vazut doar in weekend. Dar ne-am descurcat.

Eram cazati la cineva din Ocne si ne descurcam singuri cu masa, ca sa nu stricam timpul de somn cu coada la cantina. Imi aduc aminte programul. Ii dadeam sa manance, mergeam la bazinele cu sare, pe urma baita, mancare si culcare. Si iar de la cap. Iar in timpul in care dormea pregateam mancarea pentru masa urmatoare.

N-a fost o palarie prea mare pentru mine. Probabil asta am vrut sa spunem in fotografia in care am schimbat sepcile intre noi 🙂

amintiri din copilarie

Aceste momente mi-au ramas in memorie din perioada cand era Daria foarte mica. In rest sotia mea s-a ocupat de Daria in timpul celor 2 ani de concediu de maternitate.

Expozitie Swedish Dads la Craiova

Ei bine, expozitia Swedis Dads de la Craiova mi-a adus aminte de acele vremuri. Si ma uit cu admiratie la tatii care au ales concediul paternal.

Nu stiu detalii legate de perioada concediului paternal in Suedia sau de motivele parintilor. Insa imaginile sunt superbe.

Swedish Dads

Daca in majoritatea tarilor cresterea copiilor este atribuita in mod traditional femeilor, in Suedia sunt multi tati in concediu paternal.

Fotograful suedez Johan Bävman a surprins astfel de momente cu tatal modern versus traditia concediului maternal. S-a intamplat in momentul cand a devenit tata. Atunci si-a dat seama ca exista o lipsa de modele masculine care sa reprezinte un model de parinte.

Asa s-a nascut albumul foto Swedish Dads, infatisand 20 tati in concediu paternal alaturi de copiii lor.

Swedish Dads

Vernisajul expozitiei Swedish Dads are loc Joi, 28 Septembrie la ora 18:00 in Foaierul Teatrului National Marin Sorescu din Craiova.Proiectul este spirijinit Institutul Suedez, Ambasada Suediei la Bucuresti, Europe Direct Craiova si Study in Sweden.

Swedish Dads

Intrarea este libera iar organizatorii ii invita in mod special pe profesorii craioveni si pe elevii lor sa viziteze expozitia.

Expozitia Dadish Dads poate fi admirata in perioada 28 Septembrie – 12 Octombrie 2017. Vizitatorii au ocazia descopere societatea suedeza in format vizual si sa afle mai multe despre oportunitatile de studiu din Suedia.

Swedish Dads

Daca aveti prieteni interesati ii puteti invita cu ajutorul evenimentului Facebook. Si de ce nu, ar fi frumos sa veniti la expozitie impreuna cu familia.

Spor vizitator!

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.