Prosecco si Lambrusco pentru atmosfera efervescenta la Five Continents

Atunci cand v-am povestit despre prima degustare de la Five Continents nu v-am spus chiar tot. Am lasat atmosfera efervescenta separat, pentru ca am mai degustat si Prosecco si Lambrusco.

Prosecco si Lambrusco la Five Continents

Prosecco si Lambrusco

Narcis Neagoe ne-a spus ca la cursul WSET se spune clar despre spumante ca sunt impartite in 4 clase:

  • Champagne,
  • Prosecco,
  • Cava,
  • Lambrusco.

Ei bine, noi am degustat Prosecco si Lambrusco. Dar sa le luam pe rand.

Prosecco si Lambrusco

Prosecco de la Anya’s Delicatese

La degustarile noastre vin bloggeri si iubitori ai vinurilor dar si persoane implicate in aceasta industrie. Manageri de restaurante, distribuitori sau intreprinzatori cu drag de vin. Anya este un astfel de invitat, dar n-a venit cu mana goala. Ci cu Prosecco.

Anya

Anya’s Delicatese a fost deshis in mai 2012, fiind primul partener din tara al Maestrului cafegiu Florescu/Delicatese Florescu-Bucuresti.

Anya's Delicatese

Am fost ieri la Anya (magazinul este in spatele Judecatoriei) si pe langa cafea mai gasiti dulciuri, ciocolata, vinuri si alte delicatese.

Anya's Delicatesse

Printre atatea delicatese se gaseste si Prosecco.

Prosecco la Anya

Prosecco am baut si-n Italia, dupa ce trecusem pe langa localitatea care-i poarta numele. Este in Provincia Trieste si daca iesi din Slovenia prin Trieste, n-ai cum sa ratezi Prosecco.

Prosecco in Italia

Este un frizzante, cum zic italienii la spumantele cu efervescenta moderata. Se recomanda a se bea cu moderatie, chiar daca merge bine si la micul dejun 🙂

Prosecco provine dintr-o selectie de struguri Glera. Pe langa acestia, in proportie de maximum 15% pot sa mai apara si alte varietati de struguri. Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera lunga, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio sau Pinot Noir.

Indiferent de existenta sau nu a acestora, Prosecco este recomandat la aperitive. Se mai recomanda sa fie servit bine racit.

Lambrusco de la Vinuri Craiova

Al doilea spumant, Lambrusco, a venit de la Vinuri Craiova, alaturi de un un alt prieten al degustarilor noastre, Liviu Doel Ionescu.

Liviu Dorel Popescu

Despre Vinuri Craiova am mai povestit atunci cand s-a organizat la Craiova primul Oltenia Wine Fair.

Acum, Liviu Dorel Ionescu ne-a adus spumantul rosé Lambrusco. Adica ultimul din lista de spumante aflata de la Narcis.

Lambrusco

Pentru mine a fost primul printre preferinte, mai ales ca-l predegustasem si cu ocazia vizitei de organizare la Five Continents.

Lambrusco rosu

Mi-a placut foarte mult culoarea. Desi este un rosé, se duce spre rosu. Iar efervescenta si gustul au fost pe placul meu.

Numele de Lambrusco vine chiar de la numele soiului de struguri din care se face vinul. Este un soi de strugure stravechi, cunoscut inca de pe vremea etruscilor si romanilor.

Spumantul Lambrusco se obtine de obicei prin metoda Charmant si mai rar prin metoda clasica „Champagne”. Rezultatul este un vin cu spuma superba si bule jucause, care-ti gadila simturile.

Lambrusco rosu si spumant

Spumante in stil Champagne cred ca am baut toti, mai ramane sa incercam si spumantul spaniol Cava 🙂

Hai noroc!

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.