Romania – Spania la CM din Germania, traire cu incetinitorul

Am asteptat cu nerabdare meciul Romania – Spania, confruntarea dintre echipele cu punctaj maxim in Grupa A.

Romania – Spania in Grupa A la CM din Germania

Romania a inceput greu meciul, cu ratari unele mai mari decat altele. Parca intrasem intr-o bucla temporala si revedeam meciul cu Slovenia.

Cristina Zamfir Florianu

Scapa Cristina Florianu pe contraatac dar apara portarita Spaniei. Noroc cu Crina Pintea care recupereaza si inscrie, anuntand o evolutie de exceptie in meciul cu ibericele.

Era deja 0 – 2 si Romania reuseste primul gol aproape in minutul 3. Mai marcheaza ele, mai marcam si noi, apoi iar urmeaza o serie de 2 ratari spectaculoase.

Eliza Buceschi simuleaza o pasa, intoarce toata apararea spaniola si singura cu portarul… apara Silvia Navarro. Apoi Cristina Neagu trimite un trasor pe care aceeasi Navarro il deviaza in bara. Offf!

In loc sa egalam la 3 se face 2 – 4. Egalam insa la 4 in minutul 10 si apoi intra in scena Yuliya Dumanska. Timp de aproape 18 minute spaniolele nu mai inscriu deloc.

In minutul 16:00, Romania preia prima data conducerea, 7 – 6. Yuliya apara tot si consolidam avantajul.

Yuliya Dumanska apara 7 m

Cand zic tot ma refer la aruncari imposibile, lovituri de la 7 metri si tot ce vine spre poarta trece pe langa.

Apara Yuliya

Crina Pintea inscrie din careul nostru in poarta goala a Spaniei si rasuflam mai usurati.

gol cu poarta goala

In sfarsit Romania conduce la 3 goluri diferenta.

No goal for 16 min

Abia in minutul 29:58 reuseste Spania inca un gol, dupa aproape 18 minute de seceta. La pauza Romania – Spania 9 : 7.

Ufff, parca a trecut un secol si Romania a marcat doar 9 goluri. Bine ca sunt mai multe ca ale Spaniei si am avut inca un final de repriza reusit.

Romania – Spania in repriza a II-a

Si cand credeam ca prima repriza a fost un vis urat, incepe cosmarul din repriza a II-a. Spaniolele marcheaza de 3 ori la rand si preiau conducerea, scorul fiind 9 – 10 in minutul 33.

repriza a II-a Romania - Spania

In minutul 36 marcheaza Valentina Ardean Elisei si Romania preia din nou conducerea. Nu pentru mult timp, pentru ca de la 11 – 10 se face 12 – 14. Reusim sa egalam la 14 in minutul 47. Dar nu s-a terminat, spaniolele conduc iar cu cate un gol si in minutul 55 era 16 – 17. Mai sunt 5 minute lungi cat o zi de Marti!

Incep sa cred ca arbitrii favorizeaza Spania. Crina Pintea se lupta cu 3 spaniole pe semicerc, este trasa din spate, impinsa din lateral dar nu vine nicio eliminare.

Crina Pintea la puterea 3

In schimb este eliminata Aneta Udristioiu pentru ca n-a lasat mai repede mingea care i se lipise de tricou.

Cristina Zamfir Florianu ramane pe podea iar operatorii comuta transmisia spre banca Romaniei si parca revad cu groaza accidentarea din meciul cu Germania. Bine ca n-a fost asa.

Incepuse sa mi se para ca nici Ambros Martin nu e foarte inspirat cu formula defensiva. Parca mi-a citit gandurile, apare Madalina Zamfirescu si se simte imediat in aparare. Spaniolele au marcat pana atunci peste jucatoarele noastre de atac. Nici Melinda nu mai are randament si intra Dragut.

Miscari inspirate pentru ca egalam in sfarsit la 17. Apoi mai apara Yuliya, o mai dau spaniolele in bara si se face 18 – 17 pentru Romania.

7 metri pentru Romania, inscrie Eliza inca un gol si Romania conduce cu 19 – 17 in minutul 59:24. Teoretic e victoria noastra dar dupa asemenea meci te poti astepta la orice.

Ataca spaniolele, pierd mingea si meciul se incheie cu inca o bara in dreptul Cristinei Neagu in minutul 59:55.

Romania - Spania 19 : 17

19 – 17. Bine ca s-a terminat!

Rasuflam usurati dupa un meci incredibil in timp ce bucuria fetele se dezlantuie pe teren.

Bucurie de final

Sursa foto

Crina Pintea este desemnata jucatoarea meciului dupa o partida in care a facut de toate: s-a aparat, a marcat incluziv cu poarta goala, a scos lovituri de la 7 m si a recuperat mingi in atac si-n aparare.

Crina Pintea MVP

Golurile Romaniei au fost marcare de Cristina Neagu (8), Crina Pintea (4), Eliza Buceschi (4), Ana Maria Dragut (2), Valentina Ardean Elisei (1).

Felicitari intregii echipe, Romania are punctaj maxim si conduce Grupa A cu 6 puncte.

Romania pe primul loc in Grupa A

Urmeaza meciul cu Angola peste 2 zile dar pana atunci poate doriti sa revedeti meciul Romania – Spania la viteza normala 🙂

Sper sa vedem Joi un meci mai usor de trait si fetele sa continue parcursul normal in grupa A, fara surprize.

Hai Romania!

P.S. Am urmarit meciul online pe un canal spaniol in timp ce la TV jucau Bayern si PSG. Abia dupa ce s-a terminat meciul Romaniei am vazut cat era scorul la fotbal.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.