Romania invinge Polonia la CE si tricolorele merg mai departe

Dupa a doua incercare, Romania invinge Polonia la Campionatul European din Danemarca si trece de grupa. Sa vedem daca mergem mai departe si cu puncte.

Romania invinge Polonia la CE handbal 2020

Ziceam ca este a doua incercare, pentru ca la ultimul meci direct,  Polonia a invins Romania la Trofeul Carpati. Puteti spune ca a fost meci amical de handbal sau ca a fost in urma cu 3 ani. Insa increderea polonezelor s-a vazut in prima repriza.

Mai spun inca o data a doua incercare, pentru ca si in meciul cu Germania tricolorele au incercat.  Dar din pacate n-au reusit sa plece cu punct sau cu puncte.

Nimic notabil de zis despre meciul cu Germania. Multe greseli, nesincronizari si un debut sub asteptari.

Bine, nici sa zici ca Neagu n-are ce cauta la nationala sau ca n-avem selectioner. Spun asta pentru „hienele” care comenteaza de pe margine pe Facebook, in functie de rezultat si de cei 3 neuroni care li se zbat in cap.

Romania vs Polonia

Nici in prima repriza cu Polonia jucatoarele noastre nu s-au descurcat. Dar parca se zarea o imbunatatire fata de primul meci de la CE 2020.

In repriza a doua selectionerul Bogdan Burcea a schimbat linia in aparare, iar acest lucru s-a vazut imediat pe tabela. De unde pana mai inainte inaltele jucatoare poloneze inscriau usor din toate pozitiile, acum au inceput sa intre in pasiv. Si prin urmare sa rateze aruncarile sau pasele.

Mai mult, odihnita un pic pe banca de rezerve, Cristina Neagu a imbinat mult mai bine rolul de golgeter cu cel de pasatoare decisiva.

Jocul mai putin inspirat al tricolorelor a durat 45 de minute, pana cand am egalat. Apoi am preluat conducerea si s-a instalat panica in randul polonezelor.

Momente decisive in meci

Dupa betonarea apararii noastre, cred ca au mai fost 2 momente decisive in partida. Cand meciul se echilibrase, arbitrele au revazut o faza si ne-au validat un gol. Gol care in prima faza nu fusese acordat si nici nu parea clar in transmisiune directa. Dar cand arbitrele au cerut reluare video, s-a vazut clar ca mingea a depasit linia portii.

Intr-o situatie asemanatoare, la scor de egalitate in meciul cu Germania, catastrofele numite surorile Bonaventura au dat 3 eliminari consecutive pentru Romania. Iar la faulturile nemtoaicelor au inchis ochii. Asta a fost la debut, acum istoria meciului a fost alta.

Cu alt moral dupa un gol validat, jucatoarele Romaniei au jucat din ce in ce mai bine.

Romania invinge Polonia in repriza secunda

Romania a reusit sa egaleze la 18 in minutul 45.

Gol Cristina Neagu in min 45

Apoi jucatoarele noastre au preluat pentru prima data conducerea.

Romania preia conducerea

Mai mult, dupa minutul 49 tricolorele noastre s-a distantat la 2 goluri.

2 goluri diferenta

Diferenta s-a mentinut si-n minutul 50, apoi polonezele au egalat la 21.

Iar egalitate, iar moment decisiv

Spuneam despre 2 momente decisive. Al doilea moment a fost la time-out cerut de Bogdan Burcea in minutul 53, la egalitate pe tabela.

N-au fost multe obiective trasate, ci doar 2, simple si clare.

time-out Bogdan Burcea

Prima idee a fost ca extrema sa stea lipita de coltul terenului, pentru a rasfira apararea adversa.

A doua indicatie a fost ca Neagu sa ridice blocajul inalt, ca si pana atunci. Dar, daca n-are pozitie de tragere, sa paseze la pivot, ori pe stanga, ori pe dreapta.

time-out decisiv

Asa s-a si intamplat, tactica fiind ajutata si de o eliminare la poloneze.

Romania invinge Polonia in ultimele 7 minute

Cu avantaj numeric in atac, Cristina Neagu s-a inaltat si a inscris pentru ca Romania. Daca in minutul 45 golul Cristinei ne-a adus egalitatea, acum al 8-lea gol din minutul 54 a fost si mai important. Romania a preluat din nou conducerea si n-a mai cedat pana la final.

Polonezele au scos portarul si au fortat in atac, dar au pierdut mingea si Cristina Laslo a marcat in poarta goala. Scorul Polonia vs Romania era 21 : 23, dar n-a fost singurul gol cu poarta goala, situatia repetandu-se de mai multe ori.

Atunci s-a vazut mai clar tactica selectionerului aplicata exact pe teren. Cristina Neagu s-a inaltat, dar in loc sa traga la poarta a pasat pivotului din stanga.

min 55, 3 goluri Romania

Lorena Ostase a marcat cu siguranta si Romania s-a dus la 3 goluri, 21 : 24.

Lorena Ostase

Au inscris si polonezele, dar la urmatorul atac s-a repetat schema Romaniei. Iar s-a inaltat Cristina Neagu, polonezele iar au sarit la blocaj. Si din nou pasa ajunsa la Lorena Ostase pe dreapta a fost transformata in gol.

Lorena Ostase inscrie pe dreapta

Romania s-a dus chiar la 5 goluri diferenta, dupa inca un gol marcat in poarta goala.

Romania invinge Polonia dupa ce a condus cu 5 goluri

La 23 : 28 jucatoarele din Polonia au reusit sa inscrie la ultimul atac, dar soarta meciului era deja pecetluita.

Meciul Polonia : Romania s-a incheiat 24 : 28, consfintind prima victorie a Romaniei la Campionatul European. A fost si prima izbanda a selectionerului Bogdan Burcea, cu atat mai importanta cu cat inseamna iesirea din grupe.

Romania invinge Polonia la CE 2020

Romania invinge Polonia si ne dezvaluie cateva surprize

Romania invinge Polonia

In lipsa Crinei Pintea, pivotul Lorena Ostase a fost surpriza decisiva a Romaniei, cu 6 goluri din 7 aruncari.

A doua surpriza s-a numit Laura Popa. Hotarata si de netrecut in aparare alaturi de Lorena Ostase si Anca Polocoser, Laura a inscris si 2 goluri importante. Surpriza a fost ca Laura Popa a inscris de pe extrema.

In rest Cristinele Romaniei, Cristina Neagu si Cristina Laslo au confirmat asteptarile cu un meci mai bun decat in debutul cu Germania.

Pe langa pasele decisive, Cristina Neagu a marcat de 8 ori, fiind golgeterul Romaniei.

La randul ei, Cristina Laslo a marcat de 6 ori din 7 aruncari si a recuperat multe mingi in aparare. Cu o eficacitate de 86%, Cristina Laslo a fost aleasa jucatoarea meciului. Lorena Ostase a avut aceleasi statistici, dar probabil ca a contat prezenta mai mare a Cristina Laslo pe teren.

Dar iata care au fost marcatoarele Romaniei:

  • Cristina Neagu 8,
  • Cristina Laslo 6,
  • Lorena Ostase 6,
  • Nicoleta Dinca 3,
  • Ana Maria Iuganu 2,
  • Laura Popa 2,
  • Eliza Buceschi 1.

statistici Romania

De remarcat si faptul ca spre deosebire de meciul cu Germania, cand Romania a a avut 6 eliminari de 2 minute, acum au fost doar 2 eliminari.

Urmeaza Norvegia, Luni, 7 Decembrie, ora 21:30.

Romania este printre cele 7 echipe calificate mai departe inainte de ultimul meci din grupe. Celelalte 5 echipe care vor iesi din grupele CE se vor afla dupa ultimele partide din aceasta faza.

Urmeaza azi partida cu Norvegia, din fericire pentru noi nemafiind un meci decisiv. Conteaza insa cu cate puncte mergem mai departe.

Cel mai probabil este sa iesim din grupa D cu 0 puncte. Putin probabil sa luam puncte Norvegiei, dupa galopurile de sanatate ale nordicelor cu Polonia (35 : 22) si cu Germania (42 : 23).

Teoretic insa, calificarea Poloniei dupa ultimul meci cu Germania ne poate asigura iesirea din grupe cu 2 puncte.

De notat ca punctele obtinute cu echipa de pe locul 4 se pierd. Acum Romania este pe locul 2, dupa Norvegia.

Daca la final Polonia se claseaza pe locul 4 si nu merge mai departe, cele 2 puncte obtinute cu polonezele se pierd.

Daca Germania termina pe ultimul loc si Polonia merge mai departe, cele 2 puncte ale Romaniei se pastreaza.

Romania invinge Polonia si merge mai departe. Hai Romania!

Hai Romania!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.