Mazare la Miercurea fara carne. De Romania, nu de Madagascar :)

Nu mananc eu prea des mazare iar fara carne si mai rar. Dar uite ca azi la Miercurea fara carne am avut mazare. De Romania, nu de Madagascardar.

Dar pana cand ajungem la mazare, pentru de dimineata am avut branzeturi pe paine prajita si rosii cherry.

rosii si branzeturi

La branzeturi am bifat Brie si Cheddar iar painea este de-aia cu maia.

Imi place gustul branzei putin inmuiata de caldura feliei de paine prajita. Si ca sa-mi aduc aminte de gustul copilariei, mai pun si cativa stropi de sos de rodie.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o mandarina si traditionala patratica de ciocolata neagra. A propos de copilarie, mai erau si niste struguri agatati in copacul de la serviciu dar trebuie sa-mi fac curaj sa ma urc pe gard. Cred ca au gustul strugurilor pe care-i punea bunica-mea in pod toamna pe ziare si pana-n iarna se mai „chirceau” si se faceau si mai buni.

La pranz am avut supa de galusti. De obicei doamna mea face galustile cu pui dar acum le-a facut simple, dupa atata carnaraie de sarbatori.

Supa de galusti

Le mai dreg cu un pic de lamaie, ca mie-mi place inclusiv ca supa sa fie un pic mai acra.

Mazare la Miercurea fara carne

Nu sariti bre, nu-l prinsei pe Mazare la Miercurea mea fara carne. E bine-mersi in Madagascar, numara boabele. In loc sa stea la racoare, sta acolo la caldura si soare.

Eu am mazare de-a noastra, pe care-mi place s-o mananc si calda si rece. Acum a fost la temperatura camerei, cu mamaliga coapta.

mazare cu mamaliga coapta

A propos de numarat boabe, masa de seara o sa fie mai devreme. Nu de alta, dar de la 17:30 sunt la Sala Polivalenta sa numar cate „boabe” dau azi fetele la handbal.

Probabil ca de la atatea scandari si incurajari imi mai Vin ganduri de foame pana spre seara. Va tin la curent daca mai adaug ingrediente la Miercure fara carne.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply