Trei, Doamna, si toate 3… Dincolo, la Despot, era mai clar

La inceput de saptamana am urmarit ca tot romanu’ schimbarea schimbarii de guvern cu numarul 3. Trei au fost si ideile minciunile care mi-au atras atentia.

3 linii paralele cu adevarul si cu guvernul trei

Nu stiu cati dintre voi ati prins discursurile din „Epoca de aur”. #Decat pe vremea aceea cincinalul se realiza in 3 ani. Si tot atunci era plin Guvernul de agramati.

Pistol cu apa fata de ceea ce va infaptui guvernul Dancila din 2018 pana in 2020. Si fata de cat s-a realizat in 27 de ani.

Ne asteapta trei ani de prosperitate continua?

Cand am auzit cat de dezvoltati vom fi in 2020 si cat de prosperi, ma gandeam ca poate am gresit tara.

M-am dezmeticit repede cand doamna a vorbit despre „dotarea tuturor spitalelor cu aparatură medicală de ultimă generaţie”. Chiar asa, nu scapa niciunul nemodernizat?

Daca ar fi zis „tutulor” imi trecea de dor de realizarea neabătută a programului de făurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate şi înaintare a României spre comunism!

Dar nici doamna premier n-a uitat de program. Acesta este si avantajul fata de premierii care au precedat-o din 6 in 6 luni.

„Este prima dată când programul de guvernare se bucură de un grad de cunoastere atât de ridicat”.

Initial m-am gandit ca se refera la colegii de guvern, care or fi invatat pe dinafara programul de guvernare. Desi la audieri nu prea stiau ce cautau inauntru.

Pe urma m-am prins ca nivelul ridicat este „atât în mediul politic, dar şi în presă, cât şi la nivelul populaţiei”.

Trei culori si 3 ghicitori

Ei bine, tocmai la nivelul populatiei aveam eu o foto-ghicitoare tricolora la inceput de an. Adica trei grafice colorate.

foto ghicitoare tricolora

Cativa dintre voi ati ghicit ca graficul galben reprezinta interesul pentru cursul BNR.

Cel rosu reprezinta interesul pentru programul de guvernare. Iar zvacurile in sus coincid cu schimbarea premierilor in Ianuarie 2017, final de Iunie si pana la final de an.

Uite si graficul actualizat, daca tot am facut trecerea la Epoca dă aur la Epoca Dă’ ncila.

grafic tricolor 2018

Am promis ca va dau si sursa, daca ghiciti. Nu stiam atunci ca o sa ghiceasca pe dos tocmai doamna premier.

Repet, graficul rosu este interesul populatiei pentru programul de guvernare in ultimele 12 luni.

Diferentele fata de vremea lui Grindeanu si Tudose nu sunt deloc mari. Ba sunt chiar mici, daca avem in vedere ca s-a tot modificat programul de guvernare.

In partea stanga se poate urmari si interesul mediu pentru ultimele 12 luni, referitor la cele 3 subiecte.

Dar de ce era nevoie de un astfel de discurs la inceput de mandat? Poate pentru ca n-avea ce sa puna in loc? Ramane sa vedem.

Pana atunci l-am vazut pe Dracnea multumind „cu adâncă recunoştinţă” pentru „bagajul de civilizaţie pe care l-am primit din partea marilor democraţii”.

Atat de adanc s-a recunoscut limbajul de lemn incat uitasem sa va spun ce inseamna graficul cu numarul trei. Mi-a adus aminte discursul lui inflacarat despre Europa.

Graficul albastru reprezinta interesul romanilor pentru Legile Justitiei. Nu le-am inventat eu, puteti si voi sa va jucati cu Google Trends pe diferite cuvinte cheie care reprezinta cautarile romanilor.

Am incredere in sursele online independente, mai ales pentru ca n-am vazut programul de guvernare dezbatut foaie cu foaie. Nici la TV, nici la radio si nici in presa scrisa.

Spor ganditor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.