Renault EZ GO, lift spre viitor lansat la Geneva Motor Show

Cum stateam eu linistit imi apare in news feed… we are live at the Renault press conference at the Geneva Motor Show, Renault EZ GO…

conferinta de presa Renault EZ GO

Ia sa vedem despre ce-i vorba, zic. Si bine am zis, pentru ca am ramas interzis. Am nimerit in viitor, la lansarea Renault EZ GO.

Lansarea Renault EZ GO la Genva Motor Show

Thierry Bolloré, Chief Operating Officer ne-a spus cateva cuvinte despre masina care incepe revolutia mobilitatii urbane.

Mobility revolution cu Renault EZ GO

La inceput n-am inteles de ce a zis ca este o masina si un serviciu. Ma gandeam deja la masina de serviciu cand s-a deslusit misterul.

Renault EZ GO - masina si serviciu

In cateva cuvinte, Renault EZ GO este „fara sofer”, „electric” si „conectat”.

In sfarsit am inteles de ce este in acelasi timp si masina si serviciu. EZ GO este vazuta ca o alternativa la transportul in comun.

6 persoane in Renault EZ GO

Faptul ca are o capacitate de 6 persoane m-a dus cu gandul la un lift. Este suficient sa te urci, apesi pe butonul de destinatie si… Easy Go.

Mai simplu de-atat nu se poate. Diferentele fata de un lift se refera la locul mai mare, distanta mai mare si faptul ca… merge pe orizontala 🙂

Spre deosebire de un lift, Renault EZ GO poate fi chemat la o locatie fixa sau mobila. In plus, EZ GO este total conectat la infrastructura unui smart city.

Astfel, Renault EZ-GO poate fi comandat fie printr-o aplicatie sau asteptat intr-o statie. Pasagerii isi pot petrece timpul la bordul Easy Go citind, muncind sau chiar dormind.

mobilitate urbana

Vazand imaginile cu masina viitorului in marile orase mi-am amintit de navele spatiale din care coborau Luke Skywalker sau ET. Doar mie mi se pare ca seamana?

nava spatiala

Conferinta de presa de la Geneva Motor Show

Thierry Bolloré a introdus 2 concepte: shared robo-vehicle si ride-hailing. In traducere extinsa „mobilitate pentru comunitate” si „servicii de plimbare”.

Laurens van den Acker, Senior Vice President of Corporate Design, a vorbit despre spatiu si calatori.

Renault EZ GO

Renault EZ GO se adreseaza si persoanelor care nu pot conduce un automobil, cei mai tineri sau cei mai batrani locuitori ai oraselor. Este destul de spatios pentru a transporta 6 persoane cu bagaje.

Renault EZ-Go va fi va fi disponibil chiar din 2018, la un pret competitiv. Fiind un serviciu partajat de mai multi pasageri va fi vorba de un raport pret-calitate bun. Poate fi folosit in familie, in gasca de prieteni sau pur si simplu in comun cu alti calatori.

Spor in viitor!

P.S.

Din lateral aduce un pic cu un Logan 🙂 Dar numai un pic.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.