Povestile africane ale lui Shakespeare, de Krzysztof Warlikowski

Va spuneam ca incepe Festivalul International Shakespeare iar azi am sa fac legatura cu piesa poloneza din deschidere. Festivalul incepe pe 23 Aprilie, ziua nasterii si mortii lui William Shakespeare. In deschidere este spectacolul ”Povestile africane ale lui Shakespeare”, prezentat de Teatrul Nou din Varsovia, in regia lui Krzysztof Warlikowski.

Povestile africane ale lui Shakespeare

V-am spus deja ca frecventez cursurile de limba poloneza la Centrul Cultural Polonez din Craiova. Ca urmare, am fost la mai multe evenimente culturale poloneze desfasurate in Banie. Experientele culturale au inceput cu serile de film polonez, unde m-a impresionat Pianistul.

Ca o continuare fireasca au venit concertele din Saptamana Poloniei la Europa Season, cu pianistul Andrzej Karalow, violonista Patrycja Piekutowska si dirijorul Jacek Rogala.

Am fost apoi la expozitia de pictura, cu Anna Borcz.

Dupa filme, muzica simfonica si pictura, a venit randul unei experiente culturale teatrale.

Krzysztof Warlikowski  si povestile africane ale lui Shakespeare

Krzysztof Warlikowski a primit numeroase premii pentru spectacolele din opera lui Shakespeare, astfel incat un astfel de debut de festival este extraordinar.

Si in ”Povestile africane ale lui Shakespeare” este vorba despre o interpretare moderna a lui Shakespeare, un fusion din mai multe opere shakespeariene.

Regele Lear, Negutatorul din Venetia si Othello se regasesc in aceasta calatorie eroica in metafizic, pe durata a 310 minute. Spectacolul are 3 parti de 80 de minute si 2 pauze de cate 20 de minute.

Ma opresc aici cu debutul polonez la Festivalului International Shakespeare. Deocamdata mai sunt bilete la piesa de debut din 23 Aprilie, asa ca nu ratati ocazia.

Povestile africane

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.