Vinurile ecologice de la Domeniul Bogdan, degustate la Craiova

Aseara am fost la Craft Pub ca sa degustam vinurile ecologice de la Domeniul Bogdan. Le-am descoperit la Good Wine in Bucuresti si acum le-am degustat alaturi de bloggerii „oltenesti” ­čÖé

Vinurile ecologice de la Domeniul Bogdan

Vinurile ecologice de la Domeniul Bogdan, din Dobrogea la Craiova

La Good Wine am aflat ca in Dobrogea, langa Medgidia, se fac cele mai curate vinuri din Romania. Vinurile ecologice de la Domeniul Bogdan se obtin tinand cont de calendarul natural. In anumite faze ale lunii, seva plantelelor (inclusiv a vitei de vie) se concentreaza in partea superioara.

Mai mult, in cultura biodinamica de la Domeniul Bogdan nu se utilizeaza ierbicide, pesticide, ingrasaminte chimice sau fungicide. Singurele produse utilizate sunt naturale, cum ar fi balegarul de vaca, plantele medicinale, substante minerale ca siliciul si coarnele de vaca.

In interiorul culturilor viticole se pastreaza spatii verzi necultivate cu vita de vie, in care se adapostesc animale si pasari. Acestea asigura echilibrul natural in vie, eliminand daunatorii fara a folosi substante chimice.

Mai mult, cresterea naturala si procedeul natural de obtinere a vinului injumatateste necesarul de bisulfiti din vin, pastrandu-l si mai aproape de natura.

Acestea fiind premisele, eram foarte curios cum sunt vinurile ecologice de la Domeniul Bogdan. Aceaste au fost vinurile degustate alaturi de blogolteni:

  • Riesling, Domeniul Bogdan 2016, sec
  • Sauvignon Blanc, Domeniul Bogdan 2016, demisec
  • Rose Feteasca Neagra + Syrah, Domeniul Bogdan 2017, demisec
  • Cabernet Sauvignon + Syrah, Domeniul Bogdan 2016, demisec
  • Feteasca Neagra, Domeniul Bogdan, 2016, sec

blogoltenii cu Domeniul Bogdan

Feteasca Neagra de la Domeniul Bogdan

Cand am degustat primul vin de la Domeniul Bogdan, Oana m-a intrebat daca-mi place vinul alb sau cel rosu. Cum eu sunt cu „rosiile”, mi-a dat un „albastru” de l-am tinut minte.

Domeniul Bogdan

Ei bine, si la degustarea de la Craiova, tot vinul cu eticheta albastra a fost preferatul meu. Feteasca Neagra din 2016, sec, este un vin echilibrat si versatil, care a stat 3 luni la baric de ciclul 2. Adica un baric care a mai fost utilizat in prima faza pentru un vin alb.

Feteasca Neagra blue label

Soiul Feteasca Neagra este cultivat pe 27 de hectare la Domeniul Bogdan

Aromele specifice de prune bine coapte si coacaze negre, alcoolul bine incorporat si o un gust delicat au facut ca Feteasca Neagra sa fie vinul preferat.

Feteasca Neagra Domeniul Bogdan

N-am fost singurul, deoarece atunci cand am facut tragerea la sorti, Feteasca Neagra a fost cel mai votat vin de la Domeniul Bogdan.

tragere la sorti

Chiar daca nu toti am castigat la extragere, pana la urma toti am fost premiati.

pofta buna

Colegul nostru Adrian Sora si-a sarbatorit ziua de nastere chiar la degustare, asa ca la final ne-a indulcit cu tort.

La Multi Ani!

Am facut si traditionala poza de grup.

poza de grup Domeniul Bogdan

Pana la urmatoarea degustare, va las cu imagini de la Craft Pub.

Spor degustator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.