Dupa 3 luni de seceta, in sfarsit o victorie la handbal

Fix 3 luni au trecut de la ultima victorie a SCM Craiova la handbal. Mai exact de la meciul cu Activ Prahova din 3 Noiembrie. Dupa 3 luni de seceta alb-albastrele au recunoscut gustul victoriei.

Dupa 3 luni de seceta

Cauzele aceste perioade nefaste au fost diverse. Mai intai in meciul cu Galati abia s-a putut incropi o echipa cu ajutorul junioarelor de la cluburile din Banie. SCM Craiova a fost devastata de coronavirus, atat in cazul jucatoarelor cat si al stafului. Ca atare echipa s-a prezentat la meciul cu galatencele intr-o formula inedita, in care titularele erau o raritate.

A trecut covidul cu simptome usoare pentru staf si antrenoare, insa au venit accidentarile.

SCM Craiova a pierdut meciul cu Zalau, neputandu-se baza pe 3 componente de baza: Ana Maria Ticu, Carmen Ilie si Ana Maria Savu. In aceeasi formula incompleta s-a disputat si meciul de saptamana trecuta cu Rapid, pierdut fara drept de apel de oltence.

In urma acestor rezultate SCM Craiova ajunsese colega de clasament cu Slatina, echipa cu care s-a intalnit in cea mai recenta partida.

SCM Craiova – CSM Slatina 29 – 19 (15 : 10)

A fost un fel de derby oltenesc al suferintei, ambele echipa aflandu-se in coada clasamentului inainte de desfasurarea partidei. Insa realitate de pe teren a fost alta.

Cu Nicoleta Tudorica revenita in meciul trecut dupa concediul de maternitate si cu Carmen Ilie revenita dupa accidentare, SCM Craiova a aratat mai bine.

Doar primele minute au fost echilibrate, cu cele 2 echipele marcand pe rand.

inceput echilibrat dupa 3 luni de seceta

Insa in minutul 20 SCM Craiova se distantase deja la 5 goluri diferenta.

5 goluri diferenta dupa 3 luni de seceta

Aceasta diferenta s-a pastrat pana la pauza, tabela de marcaj oglindind diferenta de pe teren.

scor la pauza

In repriza a doua craiovencele au profitat pentru prima data de „o banca mai lunga”. Daca pana acum alb-albastrele erau cele minoritare, de data asta SCM Craiova a avut o jucatoare in plus pe banca, fata de oltencele de la Slatina.

Diferenta de efectiv si de valoare s-a vazut in continuare, SCM Craiova distantandu-se rapid la 10 goluri diferenta.

10 goluri diferenta

Insa au fost si momente in care diferenta a ajuns la 12 goluri.

diferenta de 12 goluri

Bogdan Burcea a rulat aproape tot lotul, avand acum posibilitatea sa incerce mai multe scheme de joc.

time-out SCM Craiova

A reusit la jocul fara portar, cand alb-albastrele au inscris fiind in inferioritate numerica. La nereusite putem incadra realizarile extremelor, doar 2 din cele 29 de goluri ale echipei.

Dar iata care au fost marcatoarele Craiovei:

  • Cristina Zamfir 8,
  • Oana Andrei 6,
  • Adina Cace 4,
  • Carmen Ilie 4,
  • Alexandra Colac 4,
  • Nicoleta Tudorica 2,
  • Alexandra Orsivschi 1.

Forma buna a Cristinei Zamfir si a Oanei Andrei s-a vazut pe tabela de marcaj si in statistici, SCM Craiova incheiand meciul cu scorul de 29 : 19 in meciul cu Slatina.

scor final favorabil dupa 3 luni de seceta

Ramane de vazut daca revenirea in compania unei echipe din subsolul clasamentului va fi urmata de jocuri bune cu echipe mai bine clasate. Nu de alta, dar urmeaza tot in Februarie meciurile cu Baia Mare si cu Gloria Bistrita.

Spor invingator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.