Balkan Dreams – Divan Film Festival 2018 la Craiova si Port Cultural Cetate

Daca tot va spuneam despre filme la curte, hai sa va pregatesc si pentru Balkan Dreams. Divan Film Festival revine la Craiova (24 – 26 August) si la Cetate (27 – 2 Septembrie).

Balkan Dreams - Divan Film Festival 2018

Ca sa intelegeti despre ce este vorba, va spun numele complet al evenimentului. Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara a ajuns la editia cu numarul 9.

Ce inseamna Divan Film Festival

Ingredientele principale la Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara sunt filmele, concertele, piesele de teatru si demonstratiile culinare.

Festivalul este impartit in doua locatii, Craiova si Port Cultural Cetate. Anul trecut am fost in premiera la Divan, atat la Craiova cat si la Cetate.

La Craiova am vazut filme si concerte, am degustat bunatati pregatite de maestrul Mircea Dinescu si am participat la conferintele de presa.

Am reusit sa vad 2 filme si un spectacol in aer liber. Mi-au placut foarte mult Burek si Mahala Rai Banda.

La Cetate am ajuns intr-o singura zi. Dar dupa spusele organizatorilor a fost cea mai frumoasa zi de Divan Film Festival.

Am inceput cu o portie de plaja.

plaja si Dunarea la Cetate

Nu am stat sa vad si spectacolul nocturn dar ne-am incalzit cu filmul de la Gara Fluviala.

Gara Fluviala

Am ratat bucatareala de Marti in vasul urias adus de invitatii maestrului Dinescu dar nici ciorba de peste n-a fost mai prejos.

Divan Film Festival - demo culinar

Dupa film am degustat bunatati pescaresti ­čÖé

ciorba de peste

Momentul culminant al serii a fost filmul Gadjo Dilo, vazut la 20 de ani de la premiera in prezenta actritei Rona Hartner.

Rona Hartner

Am mai fi stat si la concertul de dupa dar a doua zi trebuia sa mai ajungem si la serviciu.

V-am dat doar cateva exemple, ca sa va faceti o idee despre ce inseamna Divan Film Festival. Iata si un remember 2017.

Ce inseamna Balkan Dreams la Divan Film Festival 2018

La editia a 9-a Catalin Olaru si Massimiliano Nardulli au selectat 50 de filme de fictiune, documentare de lungmetraj si scurtmetraje.

Ne putem bucura de filmele si spectacolele Balkan Dreams 2018 la Craiova in perioada 24 – 26 August.

Din 27 August si pana pe 2 Septembrie Divanul se muta la Cetate. În timpul desfasurării festivalului, camparea este gratuita în Port Cultural Cetate iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Pe langa filme, in Portul Cultural Cetate ne vom bucura de spectacole, demonstratii culinare si de Balkanistan Workshop.

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundatia pentru Poezie ÔÇťMircea DinescuÔÇŁ si Casa de Cultur─â ÔÇťTraian DemetrescuÔÇŁ, sustinut de Centrul National al Cinematografiei, in parteneriat cu Institutul Cultural Rom├ón.

Mai este pana pe 24 August dar va spun de-acum ca sa va faceti loc in program pentru Balkan Dreams.

Spor!

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.