Trofeul Alfredo Bachelli 2018 la Craiova

Am fost prima data la acest trofeu in 2014 la Craiova, atunci cand l-a castigat Ana Maria Branza. Intre timp Trofeul Alfredo Bachelli 2018 a ajuns la o participare internationala importanta. Si la editia #8. 

Trofeul Alfredo Bachelli 2018 la Craiova

Cine este Alfredo Bachelli

Alfredo Bachelli este un maestru italian de scrima, care a pus bazele acestui sport in Craiova.
A predat scrima la Liceul Militar din Craiova si a scris o carte dedicata acestui sport. „Tratatul teoretic si practic de scrima cu sabia” ofera notiuni de metodica si tactica de scrima. Alexandru Mironov a fost unul dintre elevii lui Alfredo Bachelli. In cinstea pionierului scrimei in Banie, se desfasoara la Craiova Trofeul Alfredo Bachelli la spada, feminin si masculin. Este o competitie internationala ajunsa in 2018 la editia #8.

Trofeul Alfredo Bachelli 2018

Am fost azi la Liceul Sportiv Petrache Triscu din Craiova pentru a lua pulsul competitiei. Sala de sport plina, multe emotii si pregatiri pentru calificari.

scrima la Craiova

Bineinteles ca m-am revazut si cu Ana Maria Branza Popescu, campioana olimpica la spada. Dar nu singur ci impreuna cu colegii de la Blue Legion Craiova.

Ne-am adus aminte ca Ana Maria a fost la finala Cupei EHF castigata de SCM Craiova la handbal feminin.

Ana Maria Branza Popescu

Atunci n-am zarit-o in sala arhiplina. Ne-am propuse insa sa facem o poza de grupa cu colegii de la Blue Legion la ultimul meci de-acasa. S-a nimerit insa sa aiba antrenament cu lotul national exact cand a fost meciul. Asa ca am amanat pana la urmatoarea competie. Acum a fost randul nostru sa venim la scrima, dupa ce Ana Maria a fost la handbal.

Blue Legion si Ana Maria Branza

Bineinteles ca n-am ratat ocazia sa mai fac o poza cu campioana noastra olimpica. Pentru cei care nu stiu, Ana Maria Branza este cetatean de onoare al Craiovei. Deci de-a noastra 🙂

campioana olimpica Ana Maria Branza Popescu

Lansare de carte la Trofeul Alfredo Bachelli 2018

Practic acasa, la Trofeul Alfredo Bachelli 2018, Ana Maria Popescu (Branza) si-a lansat cartea En garde! – Fetita cu masca tricolora.

En Garde la Trofeul Alfredo Bachelli

Cum era de asteptat, Ana Maria a fost inconjurata de copii, cei carora le este destinata cartea.

Branzica en garde

Finalele Trofeului Alfredo Bachelli 2018 in jurul orei 17:00

In jurul orei 17:00 Trofeul Alfredo Bachelli 2018 isi desemneaza castigatorii. Atunci se vor disputa finalele feminine si masculine la spada.

Sa speram ca spadasinii si spadasinele din Romania se vor afla printre castigatori. Pana atunci va las cu imagini de la calificari.

Bafta Ana Maria! Hai Romania!

Update:

Azi nu ne-am fotografiat doar cu Ana Maria Branza campioana olimpica. Ana Maria a castigat din nou Trofeul Bachelli. Felicitari si spor in continuare!

Ana Maria Branza 2018

Sursa foto

La masculin, castigatorul Alfredo Bachelly Trophy 2018 este Adrian Dabija.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.