Haine noi de Paste. Cuvinte cheie: haine, noi

Exista obiceiul sa ne luam haine noi de Paste. Dar ce facem cu cele pe care nu le mai purtam? O solutie ar fi The Empty Shop, daca s-ar deschide in mai multe orase. Alte solutii depind de cuvintele cheie haine si noi.

haine noi de Paste

De la haine noi de Paste, la echipamentele sportive

Daca n-ati auzit povestea echipamentului, spusa pe bune de campioana olimpica Ana Maria Branza (Popescu), o puteti citi in link.

Ana Maria a tanjit mult timp dupa un echipament adecvat, iar cand l-a „capatat”, n-a uitat acest lucru si a daruit si ea mai departe. Acum zambeste cand vede pustii concurand cu echipamentele „branzate”, capatate din generatie in generatie.

Branza vs Branza

Se intampla si-m alte sporturi. Stiu cel putin de la dans sportiv, sportul pe care l-a practicat Daria mea.

La clasele si varstele mici, primele echipamente sunt simple si se dau de la unii la altii. Pe masura ce urca in clase, costumatiile se diferentiaza intre standard si latino. Iar preturile devin din ce in ce mai mari. Este un sport scump, ca sa faci performanta schimbi cateva incaltari de dans anual si la standard si la latino. Iar costumele raman mici.

Cand platesti cateva mii de lei pe un echipament personalizat, este mai greu sa-l dai gratis. Dar pentru ca majoritatea copiilor sunt in crestere, costumele de competitie se vand dupa 1-2 sezoane. Nu-ti mai recuperezi toti banii, insa mai scazi din cheltuielile unui nou echipament. Asta in cazul in care-l cumperi nou si nu preferi unul deja „antrenat”.

Nici la sporturile de echipa nu este simplu

Nu-i simplu cu echipamentul nici la sporturile de echipa. De exemplu la handbal, clisterul, folosit pentru priza mai buna la minge, ajunge si pe tricouri. Stiu asta, deoarece am primit un echipament de joc de la Blondie. Si era plin de pete de clister. L-am rezolvat cu Vanish Oxi Action si asa a ramas.

Aici Blondie era accidentata si tricoul ei n-a suferit in timpul meciului. Insa in competitie trebuie „refacut” dupa fiecare meci. Tricoul Jelenei arata chiar bine la final de partida.

Nu mai vorbesc despre accidentari sau despre refacerea fizica si psihica. Ma refer strict la echipament. Insa ma gandesc ca un copil care „capata” un echipament de la un campion, are un psihic mai bun in competitii.

In loc de concluzii

Cred ca si mai important este sentimentul pentru copiii care duc lipsa hainelor si incaltarilor. Cei pentru care viata este o competitie continua si orice ajutor este binevenit. Cum facem sa ajunga la ei hainele si incaltamintea pe care nu le mai folosim noi sau copiii nostri?

Nu degeaba am facut introducerea cu haine noi de Paste, ca sa ajung la idei de la voi.

Voi ce idei noi aveti?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.