Avis 3000 si produse HD pentru casuta noastra

V-am spus deja prin imagini despre vizita in judetul Hunedoara la complexul avicol integrat Avis 3000. Ei bine, ca sa vedeti cat este de complex si de integrat conceptul Avis, am sa detaliez vizita de Vinerea trecuta si-n cuvinte.

Oul sau gaina?

Ce a fost mai intai, oul sau gaina? Daca v-ati pus vreodata intrebarea asta, sa stiti ca am gasit raspunsul.

Vizita la complexul avicol integrat Avis 3000 a inceput la statia de incubatie din Lesnic. Dar nu inainte de a ne echipa corespunzator. Iar la intrarea in sectie era un pres cu burete de dezinfectare a cipicilor.

Incubator Avis 3000

Doamna directoare Corina Oprisiu ne-a insotit apoi in toate fermele complexului iar responsabilii diverselor sectii au raspuns intrebarilor noastre. Transparenta totala din partea conducerii, atitudine relaxata din partea bloggerilor vizitatori si multa pasiune vizibila la tot pasul.

Primul obiectiv vizitat a fost statia de incubatie din Lesnic.

oua la incubator

Totul automatizat, cu temperatura, umiditatea si ceilalti parametrii controlati pentru a incuba ouale in cele mai bune conditii.

Incubator automatizat la Avis 3000

De-asta am spus ca la inceput a fost oul si apoi gaina. Pentru ca asa a inceput procesul de descoperire a conceptului Avis 3000. Insa raspunsul corect este… pasiunea.

In vizita la Avis 3000 – Lesnic, Mintia si Soimus

gainuse Avis 3000

La ferma din Lesnic se cresc trei serii de cate 15000 de gaini si cocosi pentru reproducere.

cocosei

Un cocos are in „contract” aproximativ 10 gaini. Astfel se produc ouale pentru urmatoarele generatii de pui marca Avis.

Am vazut si instalatia de colectare a oualor.

colectarea oualor la Avis 3000

Aici se colecteaza aproximati 100 000 de oua in fiecare zi, iar in lunile cu cerere mare chiar si 200 000 de oua zilnic.

Productia este reglata astfel incat intotdeauna clientii sa aiba parte de oua proaspete.

Fabrica de furaje marca Avis 3000

A doua oprire a fost la fabrica de furaje de la Mintia, adica bucataria interna care produce mancarea pentru toate fermele avicole ale complexului integrat. Iar imbracare in halate, tichii si cipici de unica folosinta.

Inainte de a vizita fabrica de furaje am vazut si camioanele care transporta nutreturile, acestea fiind in proprietatea firmei Avis 3000.

camioane Avis 3000

Cerealele si plantele tehnice folosite pentru furaje sunt testate in laboratorul firmei. Aici sunt produse furaje 100% naturale, care asigura hrana tuturor generatiilor de pasari.

Si aici fluxul tehnologic este computerizat iar calitatea hranei este controlata in toate etapele. Se fac mixurile de furaje pentru toate categoriile de pasari si sunt transportate spre fermele complexului avicol integrat.

Ca sa ne integram in frumoasa perspectiva a zonei, vizibila de pe acoperisul silozului, am facut o poza de grup.

In judetul Hunedoara la Avis 3000

Am executat si o saritura, suprinsa de Sf. Ilie. Nu foarte mult, doar cat sa testez flexibilitatea hainelor de unica folosinta.

Avis 300 la inaltime

Tot la Mintia se gasesc Ferma nr. 1, cu o capacitate maxima de 240000 pui si Ferma 4 de gaini ouatoare.

Am lasat roscatele si am plecat mai departe am plecat la Ferma nr. 7 de la Soimus, unde se cresc pui de carne.

Gaini ouatoare la Avis 3000

Pui, pui, pui

Ferma de la Soimus are o capacitate maxima de 480 000 pui.

pui de 1 zi

Aici erau pui de 1 zi si pui de 4 zile.

puiut

Mai exista si Ferma nr. 9, la Balata, tot cu o capacitate de 480 000 de pui.

Am ajuns si-n zona abatorului, care are o capacitate maxima de 35 tone pe zi.

De la abator pleaca spre partenerii Avis din toata tara transporturile cu carne de pui neinjectata, in stare proaspata sau congelata. Am pus accent pe carnea de pui neinjectata, deoarece aceasta este una dintre temerile consumatorilor de carne de pui. Pentru a injecta o capacitate zilnica de 35 de tone, ar fi nevoie de o sectie speciala, deloc micuta, ce n-ar putea fi ascunsa de vizitatori.

Fiind Vineri, abatorul era in program de curatenie, asa ca n-am asistat la partea mai putin placuta a industrializarii puilor.

A propos de curatenie, nu am fost singurii vizati (imbracati in costume de protectie de unica folosinta inainte de a intra in fiecare ferma). Masinile si utilajele Avis 3000 erau curatate cu atentie, cu jet puternic de apa si cu detergent.

Am incheiat vizita la sectia de sortare si de ambalare a oualor. Inutil sa va spun ca iar ne-am echipat corespunzator.

ambalare oua

Ce este Avis 3000

Avis 3000 este o afacere cu capital 100% romanesc, infiintata in anul 2001, adica la inceputul mileniului 3.

In cifre, Avis inseamna peste 500 de angajati si un parc auto de 80 de masini. Este o afacere de familie pornita din dragoste pentru avicultura si pentru produse romanesti de calitate.

Pe ruinele fostei Avicola, familia State a reusit sa dezvolte un complex avicol integrat, modernizat dupa standarde europene si axat pe calitate.

Nu exista pui sau gaini crescute in custi, nu exista injectare sau colorare pentru ca produsele sa dea bine vizual sau la cantar. La majorat, dupa 18 ani de la infiintare, grupul de firme Avis reprezinta un nume important in industria avicola din Romania.

Dar nu numai asta. Avis reprezinta un concept care a prins bine in Hunedoara si care poate fi un exemplu pentru alti intreprinzatori.

Tot aici am aflat despre avizele pe care Avis le are pentru functionare sau pentru colaborare cu lanturile de magazine.

Cu astfel de imagini si certificari in minte, am plecat La casuta.  Nu la casutele noastre, ci intr-o locatie apropiata, ca sa gustam produsele obtinute din fermele pe care tocmai le-am vizitat.

La Casuta

Dupa vizitele prin ferme si fabrica de furaje, a venit randul nostru sa mancam. Si ce credeti ca ne-au pregatit gazdele? O masa bazata pe produsele lor, intr-un local cu nume sugestiv.

La casuta

A fost mai intai un aperitiv din care am gustat inclusiv mezeluri de pui.

mezeluri de pui

Dar si mai mult mi-a placut pastrama de pulpe intregi. Afumate si maturate, au reprezentat o descoperire senzationala.

pastrama de pulpe intregi

Dar n-a fost singura surpriza. A urmat o supa de pui cu taitei de casa. Am mai mancat astfel de supa la Vila Alpin Straja, tot in judetul Hunedoara. Dar parca acum a avut ceva mai special.

supa de pui cu taitei de casa

Insa lovitura serii a fost tocanita de pipote, inimi si ficat, cu mamaliguta. Oricat de mult am incercat sa savurez toata farfuria, n-am reusit.

La Casuta

Mai facem si noi acasa o astfel de tocanita, insa parca niciodata n-a fost asa de buna. Sa fie datorita distantei mici de la ferma pana la restaurant si a prospetimii produselor? Sau datorita vinului rosu si a companiei? Ramane un mister.

Am zis la inceput ca masa de pranz a fost bazata pe produsele lor, dar n-au fost doar produse avicole.

PRO HD

Conceptul Avis include si un lant de magazine in care se comercializeaza produsele avicole dar si alte produse made in HD. Ei bine, am regasit in magazin si pulpele transformate in pastrama.

pastrama de pulpe intregi

Dar si taitetii de casa.

taitei de casa

Bineinteles si alte produse, de la lactate pana la altele care mai de care mai colorate. Le puteti descoperi aici.

Conceptul Avis nu s-a oprit doar la judetul Hunedoara. Pe langa magazine cu produse made in HD, mai exista si magazinele Pro Alba si Hunedoara.

In fata unui astfel de magazin am facut fotografia de grup.

PRO HD in judetul Hunedoara

Conceptul Avis

Am incercat sa va fac cunoscut conceptul Avis, incepand de la fermele de pui, continuant cu produsele locale si terminand cu bunatatile care ajung in casutele noastre.

Conceptul Avis nu se opreste aici, insa voi continua cu alte dimensiuni intr-un articol dedicat unui domeniu complet diferit.

Pana atunci, sa spun ca produsele avicole din Hunedoara ajung si la noi la Craiova, prin intermediul urmatorilor distribuitori:

  • Aliumcor,
  • Denval,
  • Micodo Exim,
  • Nicodorel,
  • Binvilli,
  • Moda Zilei,
  • Rio,
  • Premial 1,
  • Premial 2,
  • Voidocris,
  • Pedra,
  • Malina,
  • Camvlarom,
  • Kiss Nacht,
  • VMG,
  • Carmacram,
  • Exflor Retail,
  • Silsma.

Nu-i cunosc pe acesti distribuitori, insa de acum inainte voi recunoaste sigla Avis 3000.

Avis 3000

#PrinHD2019 este un eveniment organizat de Călin Bobora, evenimentul fiind sponsorizat de AVIS3000. Ne-au fost alături magazinele PRO HD & AB, Cafeneaua Jos Pălăria, Restaurantul Bulevard by Raul, cotidianul Glasul Hunedoarei și radio BIG FM.

Spor descoperitor!

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.