Flaut in concert la Filarmonica Oltenia

L-am mai ascultat pe Catalin Opritoiu si-al sau flaut in concert, insa atunci pandemia a permis doar un concert online. Acum avem posibilitatea sa ascultam in Sala Filarmonicii Oltenia un concert de flaut din repertoriul lui Wolfgand Amadeus Mozart.flaut in concert la Filarmonica Oltenia Craiova

Flaut in concert Vineri, 11 Iunie, ora 19:00

Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, sub conducerea dirijorului Radu Zaharia, ne-a pregatit urmatorul program pentru Vineri seara:

  • Felix Mendelssohn-Bartholdy: Uvertura „Hebridele”, op. 26,
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 2 în Re major pentru flaut si orchestra, K. 314,
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 5 in Do minor, op. 67.

Am mai ascultat de cateva ori Felix Mendelssohn-Bartholdy la Filarmonica Oltenia, cel mai recent la inceputul acestui an.

Am aplaudat si uvertura Hebridele mai demult, insa doar la Muzeul de Arta, in Saptamana Croatiei pe vremea Europa Season.

Saptamana Croatiei la Europa Season

Acum vom asculta aceasta piesa la Filarmonica Oltenia. Uvertura Hebridele (denumită si Grota lui Fingal) este una dintre cele mai renumite lucrari ale lui Bartholdy, fiind inspirata de vizitele in Marea Britanie.

Desi eforturile lui Felix Mendelssohn-Bartholdy s-au concentrat pe dezvoltarea vietii muzicale din Leipzig, vizitele in Marea Britanie au influentat cea mai creativa perioada a vietii sale.

Ramanem in zona muzicala de influenta germana, cu flaut in concert, de data aceasta o creatie a lui Mozart. Concertul pentru flaut si orchestra este o adaptare a concertului pentru oboi compus anterior de Wolfgang Amadeus Mozart.

Dupa ce am trecut de la romantismul lui Bartholdy la clasicismul lui Mozart, concertul se incheie cu Simfonia nr. 4 a lui Ludwig van Beethoven.

Accesul la concertul din 11 Iunie

Evenimentul are loc cu public, cu limitarea locurilor la maximum 70% din capacitatea salii de concerte, cu respectarea distantarii si purtarea mastii sanitare in timpul concertului.

Biletele se pot achizitiona la pretul de 40 lei (10 lei elevi, studenti, seniori) de la Agentia Filarmonicii, Calea Unirii, Nr. 16, de Luni pana Vineri intre orele 10:00 si 18:00. Biletele se pot rezerva si la numarul de telefon al agentiei: 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.