V-am zis deja despre acele portocale decolorate dar gustoase, pe care le savurez in Grecia. Mi-am luat provizii pentru acasa si inca mai am. Dar mi-am luat si dulceata de portocale, ca sa am din vara pana-n iarna 🙂
Am mai savurat dulceata de masline verzi cu portocale, alaturi de alte bunatati grecesti. Insa dulceata facuta doar din portocale nu mai gustasem.
Dulceata de portocale la micul dejun
Pentru de dimineata am avut paine Wasa tricolorita cu pasta de masline #Kalamata, pasta de masline verzi si zacusca #calamama. Am copt o branza in tigaia de clatite, peste care am pus dulceata de portocale si am presarat piper roz.
Da, exista si asa ceva. Dulceata de portocale se face din portocala intreaga, adica are si fructul si coaja.
Nu scapati inca de portocale, pentru ca m-am dedulcit la ele si-n intervalul dulce 09:00 – 11:00.
Pe langa prunele neaose culese din pomul de la serviciu am pus o portocala decolorata din Grecia si ciocolata neagra.
Portocalie intr-o parte, galbena in alta, verzuie in alte puncte, n-ai da doi bani pe o asemenea portocala. Prapadita fata de „perfectele” din supermarket de la noi.
Doar ca pe cat de decolorata e la exterior, pe atat de parfumata si zemoasa este in interior.
Nu trece aroma prin aparatul foto, dar o idee de prospetime tot puteti sa va faceti 🙂
Pentru ca dimineata este cam racoare, am revenit la ceaiuri. Si ce-ar fi mers mai bine decat o combinatie de ceai de Aloe Vera, lamaie si alte fructe?
De ce tot insist atat cu citrice? Pentru ca, asa cum ne spune Oana Cuzino, au numeroase beneficii pentru sanatate:
- ne feresc de viroze,
- sunt bogate in fibre,
- au grija de sanatatea inimii,
- au indice glicemic scazut,
- contin potasiu, care relaxeaza vasele de sange si controleaza tensiunea arteriala,
- hidrateaza organismul,
- mentin pielea tanara,
- ajuta la slabit, de unde si expresia „apa plata cu lamaie” 🙂
La pranz las un pic citricele si ingredientele grecesti pentru un Clompi oltenesc cu praz si cu oua de la tara.
Pe langa rondele de ardei verde si iute am daugat totusi condimente de omleta din Grecia 🙂
Si piper roz la final, luat din Thassos 🙂
Pentru seara ma asteapta o supa crema de legume, cu crutoane si cu branza. Evidemment, branza asortata la culoare, Irish Cheddar si pusa in evidenta cu piper roz.
M-am invrednicit si am facut si o salata de rosii roz, cu branza de la tara.
A propos de asta, ca fan branza ce ma gasesc, am completat cu o branza la gratar, ca sa mearga cu vinul din pahar. Rose si el, biensur 🙂
Ceea ce se prelinge de pe branza este o bunatate de dulceata de ardei iute.
Pofta buna fara carne!
Update:
Cum la mine nu prea mai gasiti dulciuri in afara de fructe, va poftesc la Brindusa pentru un tort de inghetata.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar delicii,sa ai mare pofta!
Daniel Botea
Hai ca si tu cu tortul de inghetata esti in top 🙂