Bunatati la gratar am tot facut, fie ca a fost vorba despre branza coapta, porumb copt sau alte nebunii. Chiar in weekend am exersat cu gratareli pentru toamna-iarna.
Adica am gratarit vinete, ardei si rosii, iar pentru pofta mea porumb copt.
Acum le reiau pe indelete pentru Miercurea fara carne intr-o zi speciala 🙂
Dar pana cand sa ajung la facut gratarul, va las cu imaginea de la repetitie si va spun care este meniul zilei.
De-ntins pe paine la micul dejun
Pentru de dimineata am intins pe paine Wasa pasta de masline si icre. Am mai presarat piper roz, alaturi de cateva masline.
Pana la pranz, am fost la un brunch prilejuit de starea Uniunii Europene. Adica prietenii de la Europe Direct Sudul Olteniei ne-au invitat sa ascultam discursul Ursulei von der Leyen privind Starea Uniunii, apoi am dezbatut la un brunch.
Cum cativa dintre ei sunt taguiti la #Miercureafaracarne, am avut si astfel de bunatati 🙂
Ca sa fac legatura cu gratarul care se pregateste, aici au fost doar frigarui din branza si rosii 🙂
La pranz a mers la fix o ciorba de praz.
Praz o sa fie si #pegratar, intr-o editie speciala.
Gratar la Miercurea fara carne, editie speciala
Prazul il mancam si ca atare, cu branza gratarita si cu mamaliga asisderea pe gratar, dar facem si o salata de praz gratarit.
Pana se face gratarul merge la fix o salata de vinete pe turtite si o fasole batuta.
Apoi dam foale si gratarului, pentru care sunt pregatite mai multe bunatati.
In primul rand mai multe tipuri de branza care merg gratarite, ca sa mearga cu mai multe feluri de vin 🙂
Apoi mamaliga coapta, ca sa mearga cu branza, cu fasolea batuta si cu „lutiţă” 🙂
N-ati mancat lutiţă?
Asa se zice prin Oltenia la rosii coapte, batute fara mila si frecate cu usturoi. Se mai adauga sare si ulei 🙂
Nu in ultimul rand praz gratarit, care mege cu toate, de la branza si pana la fasole batuta 🙂
Sa nu uit de porumb copt. Merge si de desert si de mancare, cu vin nu l-am incercat inca 🙂
A propos de vinuri, pentru ca vin niste prieteni nomazi din Bucuresti, ii astept cu vinuri oltenesti:
- Chardonnay + Camembert gratarit,
- Roze + Haloumi + mamaliga gratarita,
- Feteasca Neagra + porumb copt + unt,
- Merlot + branza cu mucegai albastru.
Asa cum se termina multe dintre zilele de Miercuri, dupa gratareli merge o lubenita rece cu Ouzo 🙂
Gratarul este prevazut mai pe seara, dar pana atunci, va place organizarea? 🙂
Pofta buna fara carne!
P.S.
Va dati seama ca avand atatea bunatati in program, actualizarea apare mai tarziu. Dar voi sa nu stai nemancati pana atunci, ca sigur va fac pofta 🙂
Update:
Pana sa pun eu imagini de la gratareala, va invit la o tocanita de gogonele si gogosari de la Brindusa.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar delicii azi la masa ta,sa ai mare pofta barosane!
Daniel Botea
A fost gratareala pe barosaneala 🙂