Dimineata fina si crocanta la Miercurea fara carne

Azi am continuat sa aprofundez micul dejun cu unt de arahide. Asa ca am avut o dimineata crocanta si fina in acelasi timp. Va explic imediat 🙂

Dimineata crocanta si fina, deosebit de untoasa 🙂

Daca Miercurea trecuta am experimentat untul crocant si gusturile copilariei, azi l-am comparat cu unt de arahide fin.

dimineata crocanta si fina

Se simte diferenta si vizual, indiferent de borcanele din spate 🙂

Daca nu v-ati prins care este cel crocant si care este untul fin, uite si proba cu etichetele. Chiar daca am incurcat borcanele 🙂

dimineata crocant si fina de la Sunday bites

La prima imagine am pus borcanele la deruta, cel cu unt de arahide cremos in dreptul feliei cu unt crocant. La fel si la celalalt.

Din pacate am uitat sa schimb borcanele la poza cu eticheta clara. Insa se vede ca prima felie este cu bucati crocante de arahide, iar a doua este cu unt mai fin si mai tartinabil.

Combinatii alunecoase si gust dulce-acrisor

Miercurea trecuta am simtit nevoia sa pun un pic de sare peste unt, deformatie profesionala de la alunele sarate consumate cu bere. Acum am trecut la nivelul urmator si ma felicit pentru incercare.

unt de arahide fin cu masline si crema de otet balsamic

Am pus masline care sunt deja sarate, dar fiind si uleioase s-au imbinat perfect si simplu cu untul de arahide. Va invit sa incercati si pe urma mai vorbim.

Dar nu m-am oprit aici. Am simtit nevoia sa adaug si ceva dulce-acrisor. Dar am actionat planificat, in sensul ca am respectat texturile.

Peste untul crocant am pus sos de rodie, care este mai gros. Iar peste untul de arahide fin am picurat crema de otet balsamic, care este mai fluida.

Mi-au placut ambele variante, fiind una mai buna ca alta. As mai fi incercat si o felie de paine Wasa cu ambele unturi si cu ambele sosuri, dar n-am mai putut.

V-am spus si data trecuta, untul de arahide este foarte satios. Ceea ce nu-i rau deloc, deoarece pe langa faptul ca untul de arahide are beneficii sanatoase, are si calorii multe. Insa daca mananci putin, beneficiezi de toate avantajele.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut banana cu ciocolata. N-am avut banda adeziva gri ca sa lipesc ciocolata, asa ca am valorizat prin metode mecanice 🙂

banana cu ciocolata

Salata de primavara cu ghici ciuperca 🙂

La pranz m-am delectat cu o salata de primavara (chiar daca afara-i cam vreme cu amintire de iarna). Am pus si salata verde si castraveti, ceapa verde, ridichi rosii, marar, masline si ulei de masline.

salata de primavara

Alaturi  de salata am pregatit ciuperci coapte.

Piciorusele ciupercilor le-am pregatit separat, am adaugat si-un pic de ceapa si apoi am pus un ou ochi peste.

ou ochi pe pat de ciuperci si ceapa

Ciupercile coapte le-am umplut cu branza tare.  Adica Grana Padano, Parmegiano Regiano si un rest de Irish Cheddar pentru culoare. S-au inmuiat de pofta 🙂

Asa arata forma final cu ou, inconjurat de ciuperci umplute cu branza.

ciuperci umplute cu branza tare

Seara ma pastrez pentru o ciorba de fasole verde. Printre pastai mai sunt si rosii si cartofi iar gustul este tocmai bun de completat cu un pic de iaurt. Imi place sa pun iaurt, sana, lapte batut sau chefir in toate ciorbele de verdeturi. Mi se pare ca se completeaza armonios.

ciorba de fasole verde

In completare am sa mai bag si alune cu bere, dar mai pe seara. Pana atunci…

Pofta buna fara carne!

Update:

Camelia a poftit la untul meu de arahide si a pregatit clatite americane.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.