Azi am continuat sa aprofundez micul dejun cu unt de arahide. Asa ca am avut o dimineata crocanta si fina in acelasi timp. Va explic imediat 🙂
Dimineata crocanta si fina, deosebit de untoasa 🙂
Daca Miercurea trecuta am experimentat untul crocant si gusturile copilariei, azi l-am comparat cu unt de arahide fin.
Se simte diferenta si vizual, indiferent de borcanele din spate 🙂
Daca nu v-ati prins care este cel crocant si care este untul fin, uite si proba cu etichetele. Chiar daca am incurcat borcanele 🙂
La prima imagine am pus borcanele la deruta, cel cu unt de arahide cremos in dreptul feliei cu unt crocant. La fel si la celalalt.
Din pacate am uitat sa schimb borcanele la poza cu eticheta clara. Insa se vede ca prima felie este cu bucati crocante de arahide, iar a doua este cu unt mai fin si mai tartinabil.
Combinatii alunecoase si gust dulce-acrisor
Miercurea trecuta am simtit nevoia sa pun un pic de sare peste unt, deformatie profesionala de la alunele sarate consumate cu bere. Acum am trecut la nivelul urmator si ma felicit pentru incercare.
Am pus masline care sunt deja sarate, dar fiind si uleioase s-au imbinat perfect si simplu cu untul de arahide. Va invit sa incercati si pe urma mai vorbim.
Dar nu m-am oprit aici. Am simtit nevoia sa adaug si ceva dulce-acrisor. Dar am actionat planificat, in sensul ca am respectat texturile.
Peste untul crocant am pus sos de rodie, care este mai gros. Iar peste untul de arahide fin am picurat crema de otet balsamic, care este mai fluida.
Mi-au placut ambele variante, fiind una mai buna ca alta. As mai fi incercat si o felie de paine Wasa cu ambele unturi si cu ambele sosuri, dar n-am mai putut.
V-am spus si data trecuta, untul de arahide este foarte satios. Ceea ce nu-i rau deloc, deoarece pe langa faptul ca untul de arahide are beneficii sanatoase, are si calorii multe. Insa daca mananci putin, beneficiezi de toate avantajele.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut banana cu ciocolata. N-am avut banda adeziva gri ca sa lipesc ciocolata, asa ca am valorizat prin metode mecanice 🙂
Salata de primavara cu ghici ciuperca 🙂
La pranz m-am delectat cu o salata de primavara (chiar daca afara-i cam vreme cu amintire de iarna). Am pus si salata verde si castraveti, ceapa verde, ridichi rosii, marar, masline si ulei de masline.
Alaturi de salata am pregatit ciuperci coapte.
Piciorusele ciupercilor le-am pregatit separat, am adaugat si-un pic de ceapa si apoi am pus un ou ochi peste.
Ciupercile coapte le-am umplut cu branza tare. Adica Grana Padano, Parmegiano Regiano si un rest de Irish Cheddar pentru culoare. S-au inmuiat de pofta 🙂
Asa arata forma final cu ou, inconjurat de ciuperci umplute cu branza.
Seara ma pastrez pentru o ciorba de fasole verde. Printre pastai mai sunt si rosii si cartofi iar gustul este tocmai bun de completat cu un pic de iaurt. Imi place sa pun iaurt, sana, lapte batut sau chefir in toate ciorbele de verdeturi. Mi se pare ca se completeaza armonios.
In completare am sa mai bag si alune cu bere, dar mai pe seara. Pana atunci…
Pofta buna fara carne!
Update:
Camelia a poftit la untul meu de arahide si a pregatit clatite americane.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
sa ai pofta,miercurea asta am avut lene sau oboseala,nu stiu nici eu ce a fost ca mancare de post am facut multa si buna,poate tura viitoare.
Daniel Botea
Nu-i nimic, mai este o zi de Miercuri si saptamana viitoare 🙂