Tipografia Hub cu Variatiuni la inventiuni

La Tipografia Hub n-am reusit sa ajung la o piesa de teatru la Festivalul Shakespeare. Insa am ajuns acum, cand in Craiova este un alt festival, muzical. A fost bonus 2 in 1, un spectacol muzical inedit, pus in scena de 2 actori de teatru 🙂

Variatiuni la inventiuni la Tipografia Hub

Tipografia este un nou hub cultural care propune craiovenilor spectacole inedite si interesante. Pentru mine a fost cu atat mai interesanta locatia, cu cat primul job a fost intr-o editura. Iar spatiul fostei Tipografii de Sud pastreaza atmosfera si inclusiv „aromele” de utilaje si tiparituri.

A fost asa in avanpremiera la Sf. Pavel si Petru de azi 🙂 Daca nu stiti glumele cu Sf. Pavele si Petre, vedeti pavelele in debutul videoclipului de mai jos 🙂 Am incercat sa surprind principalele momente in cateva minute.

In sala am stat impietriti si uimiti de spectacolul total al celor 2 actori de la Teatrul National „I. L. Caragiale” Bucuresti.

impietriti de Sf. Petre

Ca sa facem legatura cu numele actorilor si cu sfintii, Petre Ancuta si Emilian Marnea au fost divini.

Prezentarea oficiala m-a facut sa cred ca va fi un performance la clape. Duelul care se prefigura la clape a fost si la propriu si la figurat.

duel muzical si nu numai

Insa cei 2 actori ne-au tras clapa si, dupa ce-au incalzit atmosfera, au trecut la alte instrumente:

  • fluier,
  • dramba,
  • vioara,
  • acordeon.

variatiuni la inventiuni la Tipografia Hub Craiova

Le gasiti pe toate in primul video, inclusiv un moment de step, care mi-a adus aminte de teatru-flamenco. Ca tot ziceam de Shakespeare Festival.

Iar ca sa revenim in actualitatea muzicala, inclusiv Ciuleandra reinterpretata ne-a bucurat sufletele.

Ne-au plimbat prin ritmuri de piese clasice, de la Beethoven la Piazzola si pana la… Touch and Go. N-au dus Tango in Harlem pana la final, dar a fost magistral.

Mi-au placut si inserturile gen DJ BoBo – Chihuahua sau Ciuleandra, dupa caz 🙂 Iar improvizatiile de jazz mi-au facut pofta de acest gen muzical, ca tot vom avea la Craiova festival.

Iar la final, dupa ce i-am aplaudat, le-am cerut si bis. L-au avut pregatit, revenind la clape 🙂

Clap your hands!

No Responses

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.