Crama Liuta la Branzeturi cum se cuVin #70

Vinurile de la Crama Liuta le-am degustat la cea mai recenta editie Branzeturi cum se cuVin la Craiova. Evenimentul a avut loc la Bavarian Corner, locatie despre care v-am mai povestit.

Crama Liuta la Bavarian Corner

Daca data trecuta am fost la Bavarian Corner pentru bere bavareza si mici de strut, acum ne-am reunit pentru branzeturi rafinate si vinuri dobrogene.

Crama Liuta la Bavarian Corner Craiova

Le-am intalnit in avanpremiera la final de August, insa acum le-am degustat si povestit pe indelete:

  • Aligote si Aperifrais
  • 2 Milenii Aligote + Aperifrais Ile de France
  • Cuvee Alb si Camembert
  • 2 Milenii Cuvee Alb (Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel) + Camembert Delaco
  • Chardonnay si Havarti
  • 2 Milenii Chardonnay + Havarti Castello
  • Rose si Cheddar
  • 2 Milenii Rose + Cheddar Delaco
  • Feteasca Neagra 2 Milenii de la Crama Liuta
  • 2 Milenii Feteasca Neagra – Cascaval Sofia

atmosfera prietenoasa la Bavarian Corner

La inceputul evenimentului Silviu Bogdan ne-a spus cum a descoperit vinurile Cramei Liuta la o nunta de makedoni la Hotel Yaki, hotelul lui Gica Hagi.

Branzeturi cum se cuVin #70 la Bavarian Corner Craiova

Ca sa facem legatura cu fotbalul, Silviu Bogdan este si managerul manager departamentului de scouting la Academia Universitatea Craiova. A plecat imediat dupa inceperea degustarii, pentru ca pe stadionul Ion Oblemenco statea sa incepa meciul dintre Craiova si Dinamo.

In calitate de absolvent de Master Expertizare Viti-Vinicola am descris vinurile dobrogene, apreciate de peste 2 milenii. Iar in calitate de degustator autorizat de branzeturi, am detaliat perechile branza-vin si motivele asocierilor.

perechea preferata

Perechea preferata la degustare

Nu prea votez eu rose-urile, insa vinul Rose 2 Milenii de la Crama Liuta mi-a spus mai multe decat de obicei. Am apreciat in primul rand post-gustul amarui si deosebit de placut al rose-ului obtinut din Merlot si Cabernet Sauvignon.

Rose Crama Liuta

Mi s-a parut un vin foarte echilibrat intre arome si gust, iar taria alcoolica de 13% a fost foarte bine integrata in savoarea vinului.

Un partener de nadejde a fost branza Cheddar Castello, foarte savuroasa si ea. Spre deosebire de Cheddar-urile portocalii, varianta de la Castello este o branza galbuie, insa mult mai gustoasa.

Este o branza maturata, care echilibreaza dulceata cu „crunch-ul”, rezultand un gust exceptional.

Daca ar fi sa descriu in 3 cuvinte combinatia preferata, vinul Rose a fost surprinzator, branza Cheddar a fost savuroasa, iar combinatia branza-vin a fost fabuloasa.

Cum la rose-uri noi dam noroc, va urez sa aveti norocul sa degustati astfel de combinatii.

la rose Crama Liuta dam noroc

A propos de noroc, la final am extras castigatorii perechilor favorite. Dupa cum se vede toate combinatiile au avut suporterii lor.

votare la degustare Crama Liuta

Iar cei mai norocosi au plecat acasa cu vinul si branza pe care le-au votat.

castigatori fericiti

In ceea ce priveste, desi n-am castigat la tragerea la sorti, am plecat cu vinul varsat din greseala pe pantaloni. Noroc ca erau bleumarin, asa ca nu s-a vazut vinul, desi se simtea la miros 🙂

Asta sa fie ghinionul, pentru ca la final am facut o poza de grup cu cei care s-au dezlipit de la meciul Craiova vs. Dinamo.

poza de grup dupa degustarea cu Crama Liuta

Hai (sa fie cu) noroc la Craiova!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.