Cu bere bavareza si mici de strut am intampinat venirea primilor fulgi de zapada si de Februarie. Mi-am adus aminte ca prima data am degustat bere germana adevarata la Heidelberg in 2014. Iar carne de strut am mancat in premiera peste 10 ani, la Corcova Fest in 2024.
Acum le-am combinat 2 in 1 la Bavarian Corner chiar in Craiova
Bere bavareza si mici de strut la Bavarian Corner Craiova
Despre berea germana am o parere foarte buna dupa ce am degustat-o pe indelete in mai multe randuri, chiar in Germania. Carnea de strut m-a suprins placut vara trecuta, eu asteptandu-ma sa fie ceva gen o curca mai mare. Mare minune, prin textura si gust duce mai degraba spre o carne de vita.
Mi s-a confirmat acest lucru in weekend, cand alaturi de cativa colegi bloggeri am degustat bere bavareza si mici de strut.
Si mai misto, n-a trebuit sa merg in Germania pentru bere si nici la Corcova pentru mici, am savurat impreuna minunatiile chiar in Craiova.
Ca sa fie atmosfera germana cat mai adevarata, am completat cu covrigi Brezel (Bavarian Pretzel).
Nu sunt mare fan covrigi, dar in Germania am vazut ca sunt prezenti in stilul lor de viata cotidian. Nici paine nu prea mananc, insa mici fara paine nu prea reusesc. Acum am savurat covrigul Brezel cu bere bavareza si mici de strut.
@danielbotea.ro Bere bavareză, mici de struț și Bretzel (Bavarian Pretzel) în Craiova la Bavarian Corner #craiova #bavariancorner #bere #beer #bretzel #pretzel #mici #strut
Dar hai sa le luam pe rand.
Daca ati vazut eticheta berii Wassertal, sa stiti ca in imagine este Mocanita de la Viseu de Sus.
In limba germana Wasser (apa) si „Tal” (vale) se refera la o vale prin care trece un curs de apa. In Romania a fost adaptata la valea pe care trece Mocanita de la Viseu de Sus. Motivul este simplu, berea este bauta si la terasa de unde pleaca celebra Mocanita.
Banuiesc ca nu stiati nici de Mocanita, nici de bere si nici cum mere ghezasu de la Salva – Viseu 🙂
Acum, ca am destins atmosfera, sa va spun cum mi s-a parut prima experienta la Bavarian Corner.
Coltul bavarez din Brazda
Am trecut de multe ori cu masina prin zona, dar am fost mai degraba atent la trecerea de pietoni. Daca nu stiati inca, Bavarian Corner este la intersectia dintre strazile Amaradiei si Doljului in Brazda, vis a vis de unitatea militara.
Ai verde si cu masina s-o faci la dreapta de pe Amaradia spre Doljului, venind dinspre centru. Dar au verde si cei care fac la stanga de pe Amaradiei pe Doljului, venind dinspre Rocada. Si ca sa fie treaba completa, in acelasi timp au verde si pietonii care traverseaza pe la coltul unitatii militare.
Asa ca de obicei sunt cu ochii-n 4 cand trec cu masina pe-acolo. Acum am venit cu autobuzul 25, pentru ca stiam ce ne-asteapta 🙂
Aveam deja o impresie excelenta despre berea germana, dar degustare asa nisata doar pe bere bavareza n-am mai facut pana acum.
Berea s-a potrivit foarte bine alaturi de mici de strut si mai ales cu atmosfera din locatie, intretinuta de colegii de blogosfera.
Toata lumea stie ca mici + bere = dragoste la prima vedere, insa acum a fost mai mult de-atat. In sensul ca micii de strut (completati cu ceva grasime de porc) nu sunt de-aia „râgâicioși”, care-ti ies pe nas dupa ce i-ai consumat.
Dimpotriva, au un post-gust placut si sunt mai fini decat mititeii neaosi.
Covrigii Brezel au venit la fix in combinatie, la fel si mustarul. Iar cartofii au completat o combinatie clasica, mici cu bere.
Legea Puritatii berii
Dar sa nu uit de apa. Stiam deja de legea puritatii berii germane (apa, malt, hamei, drojdie), proclamata in 1516 la Inglostadt.
Este cea mai veche lege alimentara valabila din lume, iar fabricile care respecta legea puritatii nu au voie sa folosească
- arome,
- coloranti,
- stabilizatori,
- enzime,
- emulgatori,
- conservanti.
Apa folosita la fabricarea berii provine din 2 fantani arteziene, cu acvifer Jurasic vechi de 10.000 de ani, ajungand la 256 metri adancime.
Fabrica Herrnbrau este atestata fiscal din 1527, iar in 1873 si-a unit fortele cu Danielbrau. Pai cum sa nu-mi placa daca este si ceva Daniel prin istoria lor.
Daca am ajuns la apa, e bine ca la o degustare cu bauturi alcoolice sa va rehidratati. Exact asa am facut, cu o apa foarte buna.
Iar cand bei bere dintr-o halba de 3 litri, cu atat mai bine e sa bei si ceva apa.
Pana la urmatoarea degustare cu bere bavareza va las imagini de la primul eveniment.
Hai (sa fie cu) noroc!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei