Leapsa „promovabila”

Suntem inspirati, scriem articolul, arata bine etc. Dar cum il aratam si celorlalti, ca sa se bucure si ei de inspiratia noastra? Printr-o leapsa promovabila šŸ™‚

Leapsa promovabila

Leapsa promovabila

Este ceea ce se cheama promovarea articolelor. Si pentru ca leapsa este si ea o modalitate de promovare, ma voi folosi de o leapsa pentru a afla care sunt metodele voastre de promovare a articolelor.

Iata care sunt intrebarile lepsuite, la care bineinteles eu voi raspunde primul:

1. Voi cum folositi Facebook-ul pentru promovarea articolelor de pe blog?

Orice articol pe care-l public il postez si pe profilul de Facebook. Apoi promovez articolul pe grupurile de bloggeri de pe FB pe care sunt inscris:

Dar nu pe toate grupurile odata, pentru ca asa mi-as risipi inutil „gloantele”. Alti bloggeri care sunt inscrisi in aceste 3 grupuri vor vedea intr-un minut 3 atentionari daca sunt online, dar altii care sunt online peste cateva ore nu vor mai fi atentionatti „live”. Vezi imaginea:

Nu pe toate odata

Am citit caĀ prima ora de la postarea pe FB este cea mai importantaĀ astfel incat distribui pe cele 3 grupuri la diferenta de 1-2 ore, ca sa „multiplic importanta”.

Daca articolul meu este interesant si pentru alte grupuri de pe Facebook, il public si acolo, tot la diferenta de 1-2 ore.

Indiferent pe care grup publici articolul, o mica prezentare de cateva cuvinte are mai multe sanse sa atraga cititorii.

Inainte nu prea luam in seama FB status pentru promovarea articolelor, dar cand am vazut ca numarul total de membri de pe grupurile FB unde-mi promovez articolele este mai mic decat numarul de prieteni de pe FB, mi-am zis (si am verificat) ca este eficient sa folosesc si status-ul pentru promovare.

2. Unde va mai promovati articolele?

Eu imi promovez articolele peĀ ToateBlogurile.ro si pe Meritacitit.ro.Ā Voi incerca si peĀ Cica.ro, pentru ca am vazut mai multe comentarii favorbile.

3. Comunicati in blogosfera?

Indiferent daca eu comentez pe alte bloguri, raspund la comentarii pe blogul meu sau particip la discutii/dezbateri pe grupuri. Si acestea sunt modalitati de promovare in blogosfera. De ce? Pentru ca blogosfera este influentata de bloggeri šŸ™‚ Vezi imaginea de la inceput.

4. Folositi concursurile ca modalitate de promovare?

Da, particip la concursuri si chiar daca nu castig sunt convins ca asa cum eu citesc ce au scris ceilalti, sunt si eu citit la randul meu. Iar daca am castigat, pe langa premiu castig si „audienta”, pentru ca toata lumea vrea sa vada ce a scris castigatorul.

Am organizat si cateva mici concursuri la mine pe blog, premiile fiind in general review-uri de blog sau guest-posturi.

5. Ce alte modalitati de promovare mai folositi si cum?

Mai folosesc leapsa si guest-postul, iar acum incerc sa-mi fac un obicei din trimite o leapsa in fiecare Luni si de a scrie/gazdui guest-posturi in fiecare zi de Marti.

Sper ca raspunsurile mele va sunt de folos si astept la randul meu sa invat din experienta voastra.

Acestea fiind zise si scrise, leapsa pleaca mai departe spre autorii articolelor recomandate vineri si spre nominalizatii Blog and roll.

Spor!

10 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.