La Clompi cu urzici am poftit azi la Miercurea fara carne, dar m-am pregatit inca de aseara. Detaliez mai jos.
Tartinabile la micul dejun
Pentru de dimineata am avut paine cu maia si ceapa, pe care am intins urmatoarele tartinabile:
- icre de hering,
- salata de vinete,
- zacusca,
- pasta de masline,
- ajvar.
Le-am insotit cu masline mixte.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat o portocala rosie cu ciocolata neagra. Si mai multe ceaiuri fierbinti, pe motiv de dimineata rece.
Ciorba de urzici cu loboda si macris
La pranz am inceput cu o ciorba de urzici, cu loboda si macris, in care am pus si oua de tara.
Am lasat oul fiert in ciorba de verdeturi la final, ca sa-l mananc cu mustar š Yam-yam!
Am continuat cu o mancare de… ghici? Urzici, in care am pus si branza cu mucegai. Am acompaniat minunatia cu mamaliga coapta. Adica mamaliga rece, pe care am copt-o aseara in tigaia de clatite.
Daca va intrebati de ce am mancat asa de mult la pranz, raspunsul este simplu si are 2 explicatii. Verziturile nu prea tin de foame, apoi masa de seara va fi destul de tarziu.
Clompi cu urzici pentru cina
Cina a fost tip „2 go”, adica de la masaj am plecat pe jos spre recitalul de flaut si pian la Filarmonica Oltenia. Pe drum am mancat un sandwich de mamaliga coapta si omleta cu urzici.
Iata care au fost ingredientele pe care le-am bucatarit inca de-aseara:
- oua de prepelita,
- urzici,
- mozzarella gourmet,
- branza de tara,
- ketchup cu piper.
Daca vedeti 2 nuante de branza pe omleta, cele mai albe sunt de la branza de tara, iar cele mai galbene de la Mozzarella Gourmet.
Pofta buna fara carne!
Update:
Am avut si eu branz in meniu, insa va poftesc si la Brindusa pentru cornuri cu branza sarata de capra.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Brindusa Aluculesei
IarÄČi ai venit cu un meniu fain, sÄ ai poftÄ
Daniel Botea
Sunt curios ce idei ti-am dat š