Nuferi de ceapa la Miercurea fara carne

Bine ati revenit la Miercurea fara carne, asa ca va intampin cu flori. Dar nu orice flori ci unele comestibile, nuferi de ceapa 🙂 Dar pana la flori sa vedem tot meniul zilei.

Pentru de dimineata am avut oua fierte moi alaturi de icre pe paine prajita. Bine, am mai pus si rosii cherry si masline, ca sa se potriveasca mai bine.

icre de hering si oua fierte moi

Prefer ouale fierte moi mancate dimineata din 3 motive. In primul rand sper ca stiti ca dimineata sunt foarte sanatoase. La pranz asa si-asa iar seara nu prea sunt recomandate.

In al doilea rand sunt proteine de foarte buna calitate. Si nu in ultimul rand, ouale fierte moi sunt usor de digerat. Asa de usor ca de multe ori mananc chiar inainte de alergare.

La pranz au inflorit 2 nuferi de ceapa

La pranz a inflorit masa cu nuferi de ceapa. Cam asa aratau in cuptor, imbobociti.

nuferi de ceapa la cuptor

I-am mancat alaturi de cartofi frantuzesti (adica branza, cartofi si smantana facuti la cuptor ca o musaca). Am mai pus si cateva masline si a iesit un pranz super.

nuferi de ceapa cu cartofi frantuzesti

Daca va intrebati cum am facut nuferii de ceapa, am gasit reteta de la Unica.

N-am avut eu foaie de aluminiu, doar am taiat cepele cum prevede reteta si le-am adaugat ulei, otet balsaminc si sare cu condimente. Probabil ca daca as fi tinut mai mult cepele la cuptor ieseau si nuferii mai infloriti. La gust insa au fost exact pe placul meu. „Petalele” exterioare mai crocante, miezul mai moale si per total fara miros de ceapa. Adica era miros de ceapa in cuptor, nu mirosul acela suparator.

Daca v-a place ce-a iesit, abia astept sa va apucati de „cultivat” nuferi in cuptor 😉

Seara m-am multumit cu o ciorba de praz (deh, olteanul tot oltean). Dar ca sa nu fie masa atat de simpla, am  imbogatit ciorba cu smantana. Si cu ardei iute 🙂

ciorba de praz

La mine stiti ca nu prea gasiti dulciuri in meniu asa ca va fac pofta cu un tiramisu cu gust de capppuccino de la Camelia.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply