Icre in sushi oltenesc la Miercurea fara carne

Azi incep ziua cu un mix de icre albe si roz, dupa ce am mai avut mai demult icre negre de capelin.

Mix de icre la Miercurea fara carne

Icrele de hering sunt luate de la Auchan Gastro, iar cele de crap sunt facute in casa. Le-as fi facut cu praz in loc de ceapa, dar mi-a venit ideea prea tarziu.

Insa am vazut la Brindusa ca a facut exact pe dos, adica praz umplut cu icre. Un fel de sushi oltenesc, n-aveam cum sa-l ratez 🙂

sushi oltenesc cu praz si icre

Ca sa fie si ceva specific din sushi japonez, am folosit ingrediente si de la ei 🙂

alge pentru sushi

Invelitoarea neagra de sushi este formata din alge coapte. Are un gust neutru, insa cu o aroma destul de puterinica de peste. Am folosit-o ca sa fac „dopuri” pentru rulourile de praz.

praz, alge si icre

Am pus icrele si pe paine Wasa, nu doar in praz. Pai da, pentru ca daca tot am salata „fish eggs” la micul dejun, am zis sa adaug si „Eggplant salad”. Adica salata de vinete, un fel de varianta vegetala a icrelor de peste.

mix de icre la micul dejun

Peste icrele albe am pus piper roz, ca sa fie contrast la culoare. Peste icrele roz de crap am pus patrunjel, iar peste vinete o maslina de Thassos. Am mai adaugat rosii pentru contrast si gust.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat pere din curte si ciocolata neagra. Mai sunt si cateva prune prin pom, insa prea coapte pentru gustul meu.

pere si ciocolata neagra

Ciorba de rosii la pranz

Cat timp mai au gust rosiile, am profitat de moment si savurez o ciorba de rosii. Ii mai rad si ceva parmezan ras pe post de crutoane si cam asta-i toata treaba.

ciorba de rosii

Pofta de praz capatata de dimineata o continui la pranz cu un clompi cu praz si branza de oaie. Ca sa fie in continuarea ciorbei de rosii, am pus si rosii uscate. Iar ca sa continue specificul oltenesc de Miercurea trecuta, in loc de papusi de dragavei am pus dragavei in Clompi.

dragavei, praz si maghiran in Clompi

Deh, fan branza, nu putea sa lipseasca din meniul de Miercuri.

Am mai pus Grana Padano in schije subtiri, tocmai cat sa se topeasca peste Clompi.

Clompi oltenesc

La final am presarat Maghiran, ca sa pastrez specificul oltean 🙂

Clompi oltenesc dupa icre cu sushi oltenesc

Seara ma rasfat cu un soufle de cartofi si branza, ca sa mearga si-un vin.

Iar mai tarziu merge o lubenita cu Ouzo. Da, inca se mai gaseste lubenita buna prin  piata, iar cu cateva picaturi de Ouzo e si mai buna 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.