Ehehee, nu va era dor de CLOMPI la Miercurea fara carne? Nu stiu altii cum sunt dar mie mi se cam facuse pofta 🙂 Dar pana la CLOMPI, de dimineata am bagat paine prajita cu diverse „topinguri”. Topinguri, adica se topesc in gura 🙂
Dulceata de ardei iuti, sos de rosii, icre si crema de masline. Si rosii cherry, ca e bine sa mancam si legume crude. Nu mai sunt ele rosiile ca vara (iarna nu-i ca vara) dar tot au un pic de gust 🙂
CLOMPI oltenesc la pranz
Daca nu stiti la ce sa va asteptati, uite un teasing cu ingredientele. Oua de tara, branza de tara, marar si patrunjel, ceapa rosie si… praz 🙂
Dupa ce le-am amestecat un pic, asa arata compozitia in tigaie. Am presarat si niste condimente pentru omleta, luate din Grecia.
Pentru cei care nu stiu, CLOMPI se intoarce ca o CLatita, dar este o OMleta desi arata ca o PIzza 🙂 De unde si denumirea.
Compozitiile sunt diverse, dupa cum se vede si-n reteta video-blogosferica. Dar asa cum la bere sunt 3 ingrente de baza, tot 3 sunt de baza si la CLOMPI: oua, branza si ceapa 🙂
Eu am pus azi si ceapa rosie dar si praz, sa-i dau un specific oltenesc. Si am renuntat la sosul de rosii pe care-l puneam deasupra dupa intoarcere. Dupa ce-am intors-o am pus doar branza (pana s-a topit) si cateva masline.
La cina avem o… datorie
Pentru seara am o datorie de saptamana trecuta, nu mananc pe datorie 🙂 M-am laudat atunci cu muraturi pane a la Dinescu, dar de foame am preferat o pizza.
Ca sa nu se mai repete patania, acum mi-a luat masuri 🙂 Bag o supa crema de legume ca sa potolesc foamea si pe urma fac si muraturile pane.
Si daca mai am sos picant bag il pun pe deasupra. Am avut 🙂
Pofta buna fara carne!
Update: Pentru ca la mine nu prea gasiti dulcegarii, va poftesc la Raluca la muffins cu morcovi.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Raluca Brezniceanu
Clampan din furculita si cutit asteptand pe clompi a ta.
Daniel Botea
Stai ca pun acum si muraturile pané 🙂