Vineri v-am facut cunostinta cu cramele de la Oltenia Wine Fair. Sambata eram deja prieteni cu vinurile asa ca am facut asocieri culinare cu branzeturile de la Delaco.
Fiind mai multi vizitatori, am asociat vinurile preferate de acestia cu branzeturile potrivite, in stilul Branzeturi cum se… cuVin.
Branzeturi cum se cuVin pe placul vizitatorilor
Pentru vinurile albe am avut pregatite Mozzarella, Brie si Camembert.
Branzeturile cu mucegai alb au fost apreciate corespunzator de iubitorii vinurilor albe de la Casa de Vinuri Cotnari. Am aflat ca vinurile lor sunt facute exclusiv din soiuri romanesti.
Branzeturile cremoase au mers de minune si cu vinurile frizzante de la Mennini.
Cu aceasta ocazie am impartasit blogoltenilor un secret invatat recent. Vinurile spumante sunt recomandate chiar si la micul dejun.
Vinurile albe mai aromate sau vinurile rose au fost „tratate” cu branza cu mucegai alb si albastru, gen Brie au bleu sau Bavaria Blu. Am apreciat combinatia cu vinurile de la Crama Histria din gama Mirachi.
In aromana Mirachi poate insemna si dor si jale. Depinde daca mai ai sau nu vin in sticla 😉 Ca sa nu-mi fie nici dor nici jale, am luat acasa o sticla de Riesling din 2016.
De la Domeniul Vladoi am luat un rose din Syrah si Cabernet Sauvignon si un Cabernet Sauvignon vinificat in alb. Pentru cei care nu stiu, culoarea vinului este data de timpul de contact dintre pielita boabelor de strugure si mustul obtinut din strufuri. Si desi Cabernet Sauvignon este un soi de strugure rosu, se poate vinifica si-n alb.
Ambele vinuri sunt din gama Anca Maria, nimeni alta decat fiica proprietarului Cramei Vladoi. Sunt vinuri premium din must ravac, ambele fiind premiate la competitii internationale sau nationale.
Pentru vinurile rosii am pregatit Grana Padano, Emmentaler, Maasdam, cascaval Sofia sau cascaval afumat.
Un pic de piper peste Grana Padano a accentuat asocierea cu vinurile rosii.
Dar asocierea cea mai ravnita a fost cea dintre Sirena Dunarii si branza cu mucegai albastru.
Ravnita bineinteles de cei care iubesc o branza cu personalitate puternica 🙂 Acelasi mucegai nobil care imbogateste branzeturile, accentueaza explozia de arome si de gusturi din vin.
Si daca Vineri am fost pe fuga la Oltenia Wine Fair si tot timpul la volan, Sambata m-am revansat. Am degustat vinuri si branzeturi de la 10:00 la 18:00, cu o mica pauza de pranz. Dar si pauza de pranz a avut legatura cu vinurile 😉
Pauza de masa si premiu cu vin
Am castigat o sticla de vin Oprisor – La Cetate si un brunch la Craft, pentru ca am raspuns corect la o intrebare de Dragobete. Am fost primul care a dat un raspuns cu atltitudine si atitudine iar Sambata mi-am revendicat premiul.
Ati ghicit, am luat pauza de pranz la Craft cu fetele mele. Am savurat o supa crema de cartofi si radacinoase.
Apoi salata cu friptura si diverse alte bunatati.
Vinul nu l-am baut la pranz, l-au luat fetele mele acasa iar eu m-am intors la vinurile de la Oltenia Wine Fair.
Dupa atatea degustari la standurile cramelor, la spartul targului am facut si-un seflie la mini-standul blogerilor olteni.
Dar nu am incheiat acolo impresiile. Am fost cu o parte dintre oaspeti la concertul dedicat lui Constantin Brancusi. Am luat apoi masa impreuna continuand discutiile despre vinuri si… blogosfera.
ReVin cu impresii detaliate de la viitoarele degustari Branzeturi cum se… cuVin pe care le pregatim cu cramele prezente la Oltenia Wine Fair.
Dar pana atunci va las cu un mini-interviu realizat de colegii mei de la Asociatia Bloggerilor Olteni la standul Vinarte.
Spor!
Update:
Au aparut si reportajele TV, Digi 24 Craiova despre Oltenia Wine Fair si TVR Oltenia.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
RaSto
m-as bucura ca aceasta expozitie de vinuri sa aibe continuitate si Craiova sa devina un oras care sa aiba anual un expo fair cu vinuri. Succes!
Daniel Botea
Asa speram si noi, dupa editia de debut. Sunt sigur ca va creste de la an la an. Spor!