Regno Recas la Branzeturi cum se cuVin #29

Am fost in vizita la Cramele Recas in 2017, cu ocazia aniversarii #winelover. Acum gama Regno Recas a ajuns la Craiova in cadrul evenimentului Branzeturi cum se cuVin #29.

Regno Recas la Branzeturi cum se cuVin #29

Evenimentul a fost organizat ca de obicei de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro. Gazda ne-a fost Fajitas Tex Mex, o locatie cunoscuta bloggerilor craioveni.

Regno Recas la Craiova

Am degustat Regno Recas si la crama, bucurandu-ma atunci de Feteasca Neagra si de Syrah. Acum am avut posibilitatea sa combinam gama Regno cu branzeturile de la Delaco:

  • Brie Ile de France si Sauvignon Blanc Regno Recas
  • Regno Sauvignon Blanc + Brie Ile De France,
  • Maasdam Delaco D'Exceptie si Roze Regno Recas
  • Regno Roze (Pinot Noir) + Maasdam Delaco D’Exceptie,
  • Gouda Delaco D'Exceptie si Negru de Dragasani Regno Recas
  • Regno Negru de Dragasani + Gouda Delaco D’Exceptie si piper mozaic.

Din partea Cramelor Recas a fost prezent Nicolas Badircea, care ne-a povestit despre crama, despre vinurile de Recas si despre gama Regno.

Nicolas Badircea

Am aflat astfel ca Solo Quinta a castigat cea mai importanta distinctie pe care a primit-o pana acum un vin romanesc la concursurile internationale. Eu prefer vinurile rosii, dar recunosc ca m-a impresionat Solo Quinta inca de cand l-am degustat prima data.

Am mai aflat ca la Cramele Recas isi dau mana 3 oenologi, australianul Hartley Smithers, spaniola Nora Iriarte si romanul Florin Voloaca. De ce atat de multi?

Pentru ca multe sunt si hectarele pe care Cramele Recas le administreaza. Peste 1000 de hectare plantate cu peste 20 de soiuri de vita de vie, romanesti si internationale.

Lenuta Neagoe a detaliat cele 3 vinuri, ajutandu-ne sa le intelegem mai bine.

Lenuta Neagoe

Am retinut cateva lucruri interesante despre soiul Negru de Dragasani. Este un soi obtinut la Statiunea de Cercetare Dragasani, din Negru Vartos (soi romanesc disparut) si Saperavi (soi georgian).

Eu am avut placerea sa prezint branzeturile si asocierile.

Daniel Botea

Iar la final am organizat tragerea la sorti.

Tragere la sorti Regno Recas si Delaco

Combinatia preferata

Dintre cele 3 vinuri pe care le-am degustat, Sauvignon Blanc, Merlot si Negru de Dragasani, care credeti ca a fost alesul? Poate si pentru faptul ca este mai rar si cultivat de putine crame, Negru de Dragasani este unul dintre vinurile savurate de mine.

Perechea preferata a fost Negru de Dragasani si Gouda Delaco. Cum spuneam, Negru de Dragasani este printre soiurile romanesti „vanate”. S-a potrivit bine cu olandeza Gouda Delaco D’Exceptie si cu un pic de piper. „Mozaicul” a dat piper relatiei, care mi s-a parut exceptionala si internationala.

Branza Gouda este o branza cu un gust dulceag si cu o textura moale si elastica. Cea mai populara branza olandeza din lume s-a adaptat relatiei cu un vin oltenesc deosebit, asa cum este Negru de Dragasani.

Pentru ca aduce un pic la gust cu Syrah, Alin Sintimbrean ne-a sugerat sa presaram un pic de piper mozaic. Cred ca a fost acel „je ne sais quoi” care m-a determinat sa aleg aceasta combinatie.

Mi-a placut foarte mult si combinatia dintre Sauvignon Blanc si Brie. Dar Negru de Dragasani si Gouda a fost un nivel mai sus.

Si la Roze am savurat culoarea si asocierea, dar nu atat de mult cum m-a impresionat Hauda (asa se pronunta Gouda in olandeza) si Negrul ­čÖé

Cramele Recas

Daca ar fi sa definesc aceasta combinatie in 3 cuvinte, branza este populara, vinul este oltenesc iar combinatia exceptionala. Hai noroc!

Hai noroc cu Regno Recas Negru de Dragasani!

In loc de concluzii

La finalul evenimentului, inainte ca norocosii extrasi din urne sa plece acasa cu vinul si branza, am facut fotografia de grup.

poza de grup

Si pentru ca am observat ca barbosii din spate au jinduit la noi, am facut o poza ca palariosii. Ca sa vada si ei viata in roz, am schimbat outfit-ul si m-am asortat cu vinul la culoare.

Regno Recas Roze pentru la vie en rose cu palariosii

Pana la urmatoarea degustare Branzeturi cum se cuVin, va las cu imagini de la Fajitas Tex Mex Craiova.

Branzeturi cum se cuVin

Spor!

Update:

Am aflat de la o blogolteanca stabilita in „tara lalelelor” ca s-a aclimatizat exact in zona Zuid Holland, de unde, pe o raza de aproximativ 15 km, proVin si Maasdam si Gouda (Hauda).

„Maasdam e chiar un sat din Zuid Holland, iar Maas e raul care traverseaza Rotterdamul” – Crista

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.