7 pasi mici acum, 1 pas mare maine

Am primit de la Excesdesare o leapsa care suna cam asa. Te ridici de la calculator, faci 7 pasi la stanga, privesti 7 secunde in sus si spui ce ai vazut.

Pasi. Sala Pasilor Pierduti la Cotnari

Pentru a nu ajunge prin peretele de acasa la vecini, am facut experimentul la serviciu si am vazut un tavan alb, fara panze de paianjen 🙂 Poza de sus e pusa doar asa, la deruta.

Pasi spre viitor

Daca in leapsa pasii au fost spre stanga, in viata prefer din diverse considerente sa fac pasi spre dreapta.

Din punct de vedere politic stanga imi aduce aminte de promisiuni demagogice si de oameni de stanga mai bogati decat capitalistii din vest. Yak 🙁

Din punctul de vedere al unui conducator auto, „la stanga” inseamna sa dai prioritate. Celor care vin din fata, din dreapta etc. Din punct de vedere al simbolurilor, pe axa timpului stanga inseamna trecut iar dreapta viitor.

Pasi in trecut poti sa faci cu ajutorul amintirilor, nemaiputand schimba ceea ce s-a intamplat deja. Cel mult tragi niste concluzii. In schimb, daca faci pasi in prezent, ca urmare a unei decizii, vor fi consecinte in viitorul apropiat sau indepartat.

Am intalnit multi oameni care nu sunt multumiti de situatia actuala in care traiesc, insa continua sa faca aceiasi pasi care i-au adus in actuala situatie. Sa ne intelegem.

  • Daca nu schimbi nimic, daca tu nu te schimbi, de ce te-ai astepta ca situatia ta sa se schimbe?
  • Nu-ti dai seama ca drumul pe care l-ai facut este suma unor pasi pe care ai ales sa-i faci? Atunci cum sa-ti dai seama cum sa iesi din starea actuala care te nemultumeste?

Exista oameni care se uita inapoi si privesc cu mandrie spre ceea ce au realizat. Altii se bucura de frumusetea drumului si de provocarile intalnite. Unii, aflati la inceput de drum, se uita cu speranta, nestiind insa pe ce cale sa o apuce.

Vestea buna este ca daca nu esti multumit de traseul actual, poti schimba drumul. Si sa-ti indrepti pasii spre ceva mai bun. Cu conditia sa intelegi ca drumul este ca viata. Desi nu este usor, daca vrei, te poti schimba odata cu drumul si cu pasii pe care-i vei face.

Spor la pasi spre viitor!

One Response

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.