Algocalminterzis = Desteapta-te, române?

A fost interzis medicamentul cel mai vandut intr-o tara bolnava. Medicamentul care trata mai mult efectul si mai putin cauza.  Algocalminterzis.

Algocalminterzis si exces de medicamente

Algocalminul, cel care „adormea durerea”, a fost interzis abia acum la noi. Desi celelalte tari s-au trezit mai demult. Si ne mai miram ca romanii sunt cei mai bolnavi? Desi sunt cei mai mari consumatori de medicamente?

Algocalminterzis

Exista chiar persoane care protesteaza pentru ca li se ia medicamentul care le „scapa” repede de dureri. Chiar daca sanatatea are de suferit. Oare prostia doare?

Am observat tendinta de a cere pentru orice neplacere ceva cat mai puternic. Daca se poate chiar antibiotic, care sa te scape cat mai repede de dureri. OK, ne grabim, dar chiar asa de tare sa ne grabim incat sa ne distrugem sanatatea?

Mi-a confirmat chiar un medic de familie care se intalneste zilnic cu astfel de situatii.
„- Dati-mi ceva tare, care sa-mi ia repede durerea!” este refrenul zilnic. De ce?

E mai usor pentru un pacient sa „anestezieze” efectele decat sa trateze cauza sau sa-si schimbe stilul de viata nesanatos. De ce?

Pentru ca e mai usor pentru unii medici sa prescrie medicamente de pe urma carora industria „pharma” ii recompenseaza cu procente? Sau cu congrese in locatii exotice. Chiar daca prin calmarea efectelor cauzezi contraindicatii si efecte adverse? Chiar daca la un moment dat nici cel mai puternic antibiotic nu-si mai face efectul chiar daca se mareste doza?

Nu va seamana a dependenta, a industrie pe seama acestei dependente?

Oricum nu eram un mare fan al medicamentelor luate pentru orice. Dar am devenit si mai atent in ultimul timp dupa cateva intamplari:

  • aviaro-porcinele au disparut subit dupa ce s-a atins plafonul de rentabilitate al vaccinurilor create si sustinute de isteria in masa. Si in mass-media. Acum se stie clar ca Toni Tecuceanu a murit din alte cauze. Dar nimeni nu mai explica disparitia subita a gripei si a pandemiei care capatase proportii si simulari apocaliptice.
  • Michael Jackson, talentat, bogat si celebru dar dependent de medicamente pana la moarte ar fi al doilea exemplu, mult mai mediatizat.

Medicamente si TV

A propos de mediatizare si de TV. Ati vazut calup de publicitate care sa nu contina vreun medicament minune care calmeaza durerea instant? Corelati cu hobby-l nr.1 la romani –  privitul la TV. Ne mai intrebam atunci de ce pacientul credul isi inchipuie ca o afectiune care s-a instalat in cativa ani dispare imediat ce a inghitit un medicament?

Toate au legatura si peste tot ar trebui sa existe un echilibru. Sa ne bazam pe acest lucru? Sa fim optimisti?
Sa facem legatura intre algocalminterzis, interzicerea algocalminului si „Desteapta-te, române!”? Ca tot e azi Ziua Imnului National.

Spor desteptator!

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.