Revenire la Miercurea fara carne

Asa ca de revenire dupa vacanta in Thassos, reincep azi la Miercurea fara carne.  Am si ingrediente grecesti, dar important este ca am revenit la obiceiurile sanatoase.

Revenire la Miercurea fara carne

Pai da, in vacanta nu tin cont de zilele fara carne, ci mai degraba ma indop cu peste si fructe de mare. Au mai fost si bunatati fara carne, gen placinta, iaurt de capra, Mousaka, Tarama sau salate de rosii, castraveti etc. Insa o zi intreaga in care sa nu mananc deloc carne nu s-a intamplat.

In cele 13 zile petrecute in Thassos am alergat dimineata in 8 zile si am facut mai multa miscare gen inot, pescuit, volei. Insa daca nu m-am tinut de zilele fara carne si am mancat seara mai tarziu, se vede acum la cantar 🙂

Asa ca incep o revenire la Miercurea fara carne, la Lunea fara alcool, la Martea si Joia cu peste si alte obiceiuri sanatoase de care ma tin in afara vacantelor.

In Thassos n-am mancat mamaliga, asa ca-mi era dor. N-am gasit in Grecia malai ca al nostru, ci faina de porum. Ba chiar intr-un an am rugat un prieten care venea in Thassos sa-mi aduca o punga de malai romanesc, pentru peste prajit in malai, ca-l uitasem acasa. Am prajit si acum pestii prinsi de mine in malai, dar o mamaliga adevarat am pastrat-o pentru revenirea in tara si la Miercurea fara carne.

Asa ca pentru de dimineata am avut ou ochi moale cu mamaliga. Simplu si gustos.

revenire la Miercurea fara carne

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat o portocala de-aia decolorata din Grecia, cu ciocolata neagra romaneasca. Pe cat e de decolorata portocala, pe atat e de zemoasa, dulce si aromata.

portocala greceasca si ciocolata neagra

La pranz ma asteapta o ciorba de rosii. Am completat-u cu Grana Padano, ca tot imi plac mie rosiile cu branza 🙂

revenire la ciorba de rosii

Seara am inceput cu o mamaliga cu branza inainte de masaj, apoi lubenita cu ouzo, ca sa nu uit complet de vacanta greceasca.

lubenita cu ouzo

De ce mamaliga la Miercurea fara carne

In afara de faptul ca mi se facuse dor, am reinceput Miercurea fara carne cu mamaliga, pentru urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • ajuta digestia, prin continutul mare de fibre,
  • regleaza nivelul de zahar din sange,
  • ajuta sistemul imunitar,
  • nu contine gluten,
  • bogata in carbohidrati complecsi,
  • contine antioxidanti,
  • saraca in carbohidrati,
  • imbunatateste sanatatea inimii si scada nivelul de colesterol,
  • are un indice glicemic moderat,
  • mamaliga este mai saraca in calorii decat painea (ca sa ajung si la partea cu cantarul 🙂

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Brindusa Aluculesei Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.