Tiki-taka vs cali-kaka

Nu mai e o noutate nici faptul ca schimb urgent canalul atunci cand aud behaituri la TV. Cand vin din partea unui anumit clan din sport, indiferent de reprezentanti, zic pas. Noutatea ar fi fost o echipa de la noi care joaca tiki-taka sau macar un fotbal de calitate, asa cum se anuntase.

Tiki-Taka

Tiki-taka?

Ei bine, Sambata am cautat cu disperare sa vad pe teren asa ceva. Iar mai tarziu am trecut peste impulsul de a schimba canalul pentru a auzi pareri dinspre Steaua. Despre tiki-taka si calitatea jocului, sau in lipsa lor, macar despre o eroare grava si evidenta de arbitraj. In favoarea lor šŸ™‚

Calitate? Din pacate doar becalitate si cali-kaka.

Vai steaua noastra daca ne iluzionam ca Romania face mare branza cu asa echipa in Liga Campionilor.

Cand fu tiki, nu fu taka šŸ™

In afara de culorile asemanatoare ale echipamentului, nimic nu aminteste de tiki-taka.Ā Pentru cei care n-au inteles inca, tiki-taka inseamna pepiniera proprie de fotbal. Si deprinderi comune dobandite de la o varsta frageda.Ā Dezvoltate apoi in echipa de tineret, nationala de tineret sau echipa de club.Ā Si in final in nationala mare, europeana si mondiala.

Un astfel de nucleu, sudat in timp, schimba datele problemei. Bineinteles in conditii normale de arbitraj si intr-un campionat sanatos. In afara de echipa tehnica si vechiile glorii din loje ati vazut pe cineva din pepiniera ros-albastra?

Cat despre schimbarea canalului, voi continua acest obicei sanatos ori de cate ori vad astfel de specimene dandu-si cu parerea.

N-am sa comentez prea mult faptul ca Universitatea Craiova a fost din nou dezavantajata de arbitri. Nu e normal, dar nu e o noutate. Nu e normal nici sa existe restante la plata arbitrilor. Dar dupa atatea greseli cu dedicatie, parca inteleg o astfel de „greva fiscala”.

In concluzie, n-a fost nici tiki-taka si nici vreun „el clasico”. La fel cum si arbitrii sunt departe de „cavalerii fluierului”. Si mai departe de fazele importante šŸ™

Spor revenitor!

4 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.