S-a cacarisit maslina fotbalistica

In general scriu despre lucruri sanatoase. Nu prea scriu asa, de-o scobitoare sau maslina straina 🙂 Dar daca s-a cacarisit…

s-a cacarisit maslina in fotbal

Nu-mi place nici sa scriu despre Steaua deoarece are si asa exces de mediatizare, protectie, tupeu si bani. Insa pe toate posturile de sport nu aud decat behaieli agramate si grandomanie bolnavicioasa. Nu ma pot abtine sa nu comentez, mai ales cand are legatura si cu maslina si cu strainii.

S-a cacarisit maslina

Dupa umilinta de la Urziceni, jiji a simtit gustul amar al realitatii din fotbal. A constatat ca maslinele pe care le credea de export sunt de fapt cacareze autohtone. Am spus mai demult ca tiki-taka este doar sub tichia de margaritar a unora. Acum ma bucur sa observ ca s-a adeverit. Din pacate situatia se va limpezi cu adevarat in meciurile europene si aici nu e niciun motiv de bucurie.

Singurul motiv de speranta ar fi semnele de insanatosire a arbitrajului autohton, la Urziceni neexistand niciun Onicash. Iar pentru CFR Cluj a inceput sa se aplice in sfarsit regulamentul si cartonasele pentru jocul dur.

Daca dinspre arbitraj vin semne timide de vindecare, mi se pare ca mass-media sportiva este bolnava. Mai bolnava decat cei de pe urma carora incearca sa faca audienta.

Mass media si mai… maslinita

Evident ca este mai greu sa faci emisiuni sportive cu noutati si analize. Sau cu informatii verificate si cu declaratiile unor oameni avizati din sport.  E mai greu deoarece ei sunt ocupati, au treaba.

Este mult mai usor sa umpli timpul de emisie cu diareea verbala a unora. Care, neavand altceva de facut, pot debita ineptii 24/24 indiferent de domeniul abordat. Si mai baga o maslina.

Iar culmea jurnalismului sportiv este ca dupa ce provoci aceste „discutii”, sa ceri si opiniile celor vizati de lãturile „inteligente” ale omniprezentului superstar. Ai astfel material de umplutura pentru inca o zi. Dar si imaginea de can-can a unor emisiuni „sportive”.

Am speranta ca GSP nu inseamna GigiSPort si ca in Sport.ro nu sunt mai multe „o-iuri” decat trebuie. Dar asa pare acum dupa orele de „deja vu” din emisiuni asa zis sportive.

Pe Eurosport numai sportivii si tehnicienii din sport fac grila. Nu inteleg de ce la noi unii jurnalisti sportivi tin sa fie oglinda TV a balcanismului din fotbal si din societate. Sportul ne mai spala imaginea in Europa, dar astfel de emisiuni sportive spala doar creierul unei audiente deja descreierate.

Atat am avut de spus, prea multe cuvinte deja. Si fara imagini azi, pentru ca imaginea e si asa deplorabila.

Spor(t)!

One Response

  1. Marlene

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.