Sa nu mai moara tineri ca Andrei!

Am salutat initiativa tinerilor si ONG-urilor din Craiova. Sunt foarte de acord cu locurile alese pentru pichetarea de azi. „Sa nu mai moara tineri ca Andrei” se numeste actiunea.

sa nu mai moara tineri ca Andrei

sursa foto

Justitia si Politia sunt raspunzatoare pentru astfel de evenimente. Daca politia l-a prins pe ucigas, sper ca actiunile sa puna suficienta presiune si pe justitie. Rezultatul trebuie sa fie o pedeapsa maxima si exemplara. Cei cu care era in grup criminalul sunt si ei vinovati? Atunci si pentru acestia ar trebui pedepse maxime, pentru a descuraja astfel de „asocieri”.

Sa nu mai moara tineri ca Andrei

Ceea ce nu pot face actiunile tinerilor si ONG-urilor se refera la preventie. La lege si la aplicarea ei, adica tot la Justitie si la Politie.

Parerea mea sincera este ca numai cu niste legi foarte dure si aplicate la sange se pot preveni astfel de evenimente tragice.

Nu sunt specialist, dar cred ca ar trebui sa existe legi foarte aspre si foarte clare in ceea ce priveste portul de arme. Cu arme in locuri publice ar trebui sa fie echivalenta cu multi ani de inchisoare.

Nu ai ce cauta cu un cutit la tine in preajma unui liceu. Ai fost gasit cu arme (albe, negre, letale, nelatale) in locuri publice? Aa sa stai tu 3-4 ani la racoare sa mai meditezi. Ai antecedente? Ia sa stai tu 6-7 ani la pastrare.

Numai cu o astfel de lege ar fi posibila descurajarea unor acte criminale sau de intimidare.

Am vazut destule reportaje la TV cu portbagajele unor masini garnisite cu adevarate arsenale. Deci semnalul ar fi trebuit dat mai demult.

Ce mai asteptam? Cati tineri trebuie sa mai moara ca sa se schimbe ceva?

Vrem sa nu mai moara tineri ca Andrei! Vrem mai multe actiuni preventive din partea autoritatilor!

Spor prevenitor!

Save

Save

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.