Ce facusi Gogule cu Page-Ranku?

Desi se auzise de mai mult timp ca Google va renunta la Page Rank (sau macar nu-l va mai afisa), iata ca acum chiar s-a intamplat (vezi in imagine, cu rosu subliniat). Pai ce facusi Gogule?

Ce facusi Gogule?

Ce facusi Gogule, pitulasi Page-Rank-ul?

Nu observasem, dar mi-a atras atentia un articol citit la Mondenitati in ne(t)stire. Nu cred ca Google a renuntat la Page Rank, doar ca nu-l mai afiseaza.

Nu stiu daca s-a schimbat si algoritmul de calcul al Google Page Rank, dar pana ma dumiresc ce si cum este cu Page Rank-ul, voi verifica Page-Rank-ul unui blog din 3 surse diferite.

O sursa pentru Google Page Rank, care si pana acum si arataa acelasi PR ca si Google Toolbar, este
PR Checker info. Iar a doua sursa, de control, este Alexa.com.

Page Rank-ul Alexa n-are nicio legatura cu Google Page Rank, dar poate sa dea o masura obiectiva a unui blog.

Spre deosebire de Google, care incadreaza fiecare blog intr-o clasa de Page Rank de la 0 la 10, Alexa atribuie fiecarui blog un numar (un loc) in ierarhie. Cu cat numarul este mai mic, cu atat blogul este mai valoros. Exemplu: Google este nr. 1 in ierarhia Alexa, Facebook nr. 2 s.a.m.d.

Alt aspect interesant la Alexa Page Rank este ca afiseaza pozitia unui blog atat global, cat si national. Exemplu:

Alexa Page Rank

Atat cu PR-ul, trecem mai departe. Nu este singura surpriza de la Google din ultimul timp.

Alte intrebari

Uitandu-ma pe statisticile de la Blogger (care tine tot de platforma Google), cea mai buna sursa de trafic in ultimele 30 de zile este ebookseeking?!? Am notat cu rosu si alte aberatii care apar ca aducatoare de trafic:

statistici Blogger

De unde pana unde, pentru ca in statisticile Google Analytics pe aceeasi perioada, nu apar deloc balariile de la Blogger.

Google Analytics

Nu stiu cum a reusit ebookseeking sa faca asta, dar nu numai mie mi-a „adus” trafic fals. M-am uitat pe traficul live la ebooksee. Si toata lumea misuna pe acolo sa vada care e treaba. Daca as sti cum, mi-as face si eu asa rost de trafic šŸ™‚

Oricum, voi lua de bune numai statisticile de la Analytics.

Spor!

14 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.