Discursul Regelui

Am ascultat cu emotie discursul MS Regele Mihai al Romaniei in fata Parlamentului. Citez mesajul adresat natiunii române din Discursul Regelui.

Discursul Regelui

Discursul Regelui adresat natiunii romane

„După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare natiunii române:
Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate si democratie, sunt identitatea si demnitatea.
Elita românească are aici o mare răspundere.”

Cu adevarat regal!

Am ascultat si comentariile comentatorilor TV care apreciau discursul pe diferite canale:  exemplar, extraordinar, realist, distins, cel mai bun discurs din ultimii ani s.a.m.d. Adevarat, discursul a fost o trecere in revista si o radiografie extraordinara a starii natiunii.

Si mai adevarat, daca acelasi discurs ar fi fost rostit de orice alta persoana din sala (sau care ar fi trebuit sa fie acolo), n-ar fi avut acelasi impact.

Nu vocea de 90 de ani a Majestatii Sale si nici cuvintele discursului n-au fost cele care au dat forta mesajului. Ci omul care le-a rostit, cel care si-a impletit soarta cu istoria Romaniei, facandu-si permanent datoria fata de tara natala.

Aceleasi cuvinte rostite de oricine altcineva n-ar avea aceeasi rezonanta. Ar exprima poate o opinie frumoasa, dar nu o traiere de o viata. Singurul om care le putea da sens si tarie vorbind despre Romania este singurul roman care in actul de identitate are trecut in dreptul numelui numele tarii.

Traiasca Regele Mihai I al Romaniei si Casa Noastra Regala!

Trăiască Regele
În pace şi onor
De ţară iubitor
Şi-apărător de ţară …

10 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.